Lauantaina 31.3. pelattiin Karjasillalla C-tyttöjen pohjoisen alueen final four turnaus. Välierien IFP – ONMKY 68 – 12 ja KuuBa – RoNMKY 61 – 36 jälkeen pronssiotteluun menivät Oulu ja Rovaniemi ja finaaliin IF Polcirkeln ja Ylivieskan KuuBa.

Ynnin ja Rovaniemeläisten edellisten kohtaamisten perusteella arvattiin että pronssiottelusta tulee jännittävä. Lisäksi takaiskuna joukkueelle oli Tellervon sormivamma, joka esti hänen osallistumisensa finaaliturnauksen tapahtumiin.

Toisaalta oululaisilla oli tukenaan kauden suurin kotiyleisö.

Peli alkoi kuitenkin parhaalla mahdollisella tavalla kun Noora pussitti kolmosen alkuminuuteilla. Sen jälkeen takamiehet Noora ja Janina järjestelivät peliä ja koko Oulun joukkue pyöritti kuvioita kurinalaisesti, niin että kahden erän jälkeen oululaisten johto oli jo 28 – 13.

Puoliajan jälkeen rovaniemeläiset saivat parempaa otetta peliin ja voittivat kolmannen erän 10 – 8. Neljännen erän alkaessa rovaniemeläiset olivat selvästi päättäneet yrittää vielä kaikkensa ja Oulun 13 pisteen johto alkoikin uhkaavasti kaventua aina 7 pisteeseen asti kunnes Julia pussitti näyttävän kaukoheiton.

Heti sen jälkeen Sara onnistui korinteossa peräti 4 kertaa peräkkäin ja peli oli selvä. Lopputulos lopulta 48 – 29 ja pronssia Oululle!

Pisteitä Sara 16, Janina 10, Noora 8, Julia 6, Vera 4, Lotta 2 ja Emma 2

Myös turnauksen finaalista syntyi todellinen trilleri. KuuBan joukkue oli parantanut peliään pitkin kautta ja lähti nyt haastamaan taitavaa ja liikkuvaista IFP:tä kovalla sykkeellä. Pelin eteni tasaisesti piste-eron pysyessä 1-3 pisteessä aina loppuminuuteille asti. Lopulta Jonna Ahomäen ja Petra Prittisen kylmähermoiset onnistumiset vapaaheitoissa viime minuuteilla toivat Kuuballe voiton pisteen erolla!

Finaalin tulos 49 – 48 ja kultaa Ylivieskaan.

 

Panu