On aika siirtyä vuoteen 2018 ja uusiin kevätkauden peleihin pohjoisen 2-divisioonan ja keskisen 1-divisioonan muodossa. Karjasillan koulun ovet eivät tässä vaiheessa olleet enää pojille auki ja pelit siirtyivät Tuiran koululle. Poikkeuksellista oli myös yhdistetyt pelit pohjoisen ja keskisen alueen muodossa. Tuiran koululle kevätkauden avaukseen tulivat vieraiksi Rovaniemen NMKY ja Lapuan Korikobrat.

Oulun pojat kohtasivat ensimmäiseksi keskisen alueen 1-divisioonan pelissä Korikobrat. Viime kaudella pelit Korikobria vastaan olivat todella tiukkia. Uusi vuosi ja uudet kujeet, joten kohti pelejä vain.

Korikobrat olivat liikenteessä kovalla porukalla ja ottelun alku olikin todella yllätys. Oulun pojat olivat kammenneet ensimmäisen jakson tilanteeksi 22-7. Toinen jakso eteni samalla temmolla ja puoliajalla tilanne oli jo 41–22. Poikien pelitaktiikka ja pelitapa antaa jo viitteitä todella yhtenäisestä joukkueesta. Valmentajan opit ovat alkaneet todellakin puremaan ja pojat ovat alkaneet sisäistämään koripalloilun tosissaan.

Toisen puoliajan alku jatkui jopa kovempana kuin ottelun alkupuolisko. Kolmas jakso meni Oulun pojille 24–11 ja ottelu oli tuossa vaiheessa jo lukemissa 65–33.

Neljäs jakso oli sitten se vaikein, vaikkei sielläkään todellista niiausta tapahtunut. Tämän jakson pisteet kirjattiin Korikobrille 11–12. Pelissä huomionarvoisia asioita oli poikien virheiden määrä, joka tuli jokaisella jaksolla täyteen, sekä todella tasainen suorittaminen läpi ottelun.

Kevätkausi on tosiaan avattu komealla voitolla. Seuraavaksi pojat pääsevät pureksimaan Rovaniemen NMKY:n joukkuetta pohjoisen alueen 2-divisioonan ottelulla. Tähän otteluun vaihtui neljä poikaa edellisestä ja nuoremmat 2005 syntyneet saivat vastuuta lisää.

Tähän he vastasivat ihan kiitettävästi. Ensimmäinen jakso painui pojille luvuin 7-12 ja puoliaika näytti jo lukemia 21–30. Kolmas jakso eteni täysin kopiona aikaisemmista ja ero jatkoi tasaista kasvamistaan. Lukemat ennen viimeistä jaksoa 31–46. Neljäs ja viimeinen jakso painui myös ynnin pojille luvuin 10–15 ja koko ottelu 40-61.

Kevätkausi starttasi siis puhtailla voitoilla molemmista sarjoista ja eteneminen kohti kesää oli alkanut. Seuraavat pelit pojilla 27.1 Tuiran koululla.

Terveisin

Aapo Lepistö

C-pojat joukkueenjohtaja