Be there or be squre vai miten se menikään. Pari viikkoa edellisestä peliviikonlopusta ja jälleen ollaan Tuirassa pelaamassa yhdistettyjä pohjoisen- ja keskisen alueen pelejä. Tällä kertaa vastassa olisi Kuopion Linkki ja Kalajoen nuorisoseura.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettautui keskisen 2-divisioonan vastus linkki. Linkkiä vastaan pelattiin jo syyskaudella voitokkaasti, joten samalla ajatuksella lähdettiin myös nyt liikenteeseen.

Aloitus oli ynnin pojilta jälleen todella vahva, kuten olemme saaneet viimeisen vuoden ajalta huomata. Linkki jäi täysin purjeisiin ja ensimmäinen jakso kirjattiin luvuin 24-5. Kertoo myös ensimmäisen jakson intensiteetistä sekin, että linkki sai ainoastaan kaksi pelitilannekoria.

Toinen jakso jatkoi samaa epistolaa kuin ensimmäinenkin ja puriste ynnin puolelta tiukka. Jakso meni identtisin luvuin ensimmäisen kanssa 24-5 ja peli 48–10. Jälleen linkki sai vain kaksi pelitilannekoria.

Kolmas jakso oli sitten pojiltakin pikkuisen huolimatonta ja lepsua pelaamista ja tässä kohtaa oli myös aikalisän paikka. Vaikka ottelu olisikin suhteellisen selvä, pitäisi pystyä omaa pelitapaa noudattamaan ja tämä näkyi esimerkiksi levypallotilanteiden sulkemisessa ja niihin menemisissä. Jakso kirjattiin niukasti ynnin pojille luvuin 18–17.

Neljäs jakso palautti pelin takaisin raiteilleen ja luvut kirjattiin ynnille 24-9. Ottelu päättyi luvuin 90-36 ja voitot saivat siis edelleen jatkumoa. Erityishuomiot pelistä koski Matias Märsynahon 31 pistettä, ei yhtään kolmosta pojilla sisään ja pelitilannekoreja jopa 41 kappaletta.

Toinen peli olikin Kalajokea vastaan pohjoisen 2-divisioonan muodossa. Tuohon otteluun pojat lähtivät samalla kokoonpanolla, joka oli siis sekoitus vanhempia vuonna 2004 syntyneitä poikia ja nuorempia vuonna 2005 syntyneitä poikia.

Ensimmäinen jakso lähti hyvinkin jo totutusti liikenteeseen ynnin johtaessa 22–11. Toinen jakso tasoitti tilannetta ja tässä kohtaa jouduttiin ottamaan pojille muistutus pelillisistä asioista. Pienestä lipsumisesta huolimatta jakso päätyi ynnille 14-10 ja puoliajalle mentäessä johto oli 36-21.

Kolmannessa jaksossa palattiin tuttuun ja turvalliseen pelaamiseen, joka näkyi numeroina taulussa. Jakso kirjattiin ynnille 18-6. Tästä viimeiselle jaksolle voitiin lähteä peruspelaamisella ilman suurempia kiristyksiä. Viimeisen jakson lukemat 20-6 ja koko ottelun 74-33. Ottelusta voisi nostaa esille tasaisen perussuorittamisen kauttaaltaan ja Miro Koskelan ottelun neljä perättäistä kakkosta.

Ynnin pojat jatkavat edelleen voittojen tiellä puhtailla peleillä. Seuraavaksi poikia tuleekin prässäämään kovalla intensiteetillä 10.2 lauantaina Lapualla Jyväskylän HoNsUn White ja Red joukueet. Tie ainakin tähän saakka on ollut suhteellisen tasainen, mutta tuleeko siihen möykkyjä jää odottamaan seuraavaan kertaan.

Terveisin
Aapo Lepistö
C-pojat joukkueenjohtaja