Ynnin yleisurheiluosaston tavoitteena on edistää liikuntaa ja urheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa seuran toiminta-alueella parantamalla mahdollisuuksia harrastaa ja osallistua kunto- ja terveysliikuntaan, kilpa- ja huippu-urheiluun tai näihin liittyvään yhdistystoimintaan edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Viime vuosina tavoitteeseen on pyritty olemalla aktiivisesti mukana kehittämässä ja järjestämässä vuosittain toukokuussa järjestettäviä Terwahölkkää ja –maratonia ja lasten minimaratonia sekä syksyisin Oulun Juoksua. Lisäksi osasto tukee urheilijoidensa mahdollisuuksia osallistua ja menestyä yleisurheilun arvokilpailuissa kuitenkin huolehtien siitä, että toiminta pysyy taloudellisesti kestävällä pohjalla.

Marraskuusta 2015 osaston puheenjohtajana on toiminut Teemu Kangasharju (teemu.kangasharju(at)gmail.com) ja sihteerinä Petri Huhtala (petri.huhtala(at)onmky.fi, p. 040-5676586). Muina osaston johtoryhmän jäseninä 2017 toimivat Hansi Kitti, Mika Kivelä ja Antti Mikkonen.