Vähän ennen kello yhdeksää perjantaiaamuna Raatissa Ynnin talon pihalla kävi melkoinen kuhina. Viitisenkymmentä koripalloilijaa ja huoltajaa sekä valmentajaa pakkautui bussiin suuntana Tallink Tournament Espoossa. Pitkä bussimatka alkoi ja tunnelma oli korkealla. C-pojista suurin osa lähti tähän ennen EHBT-turnauksena tunnettuun tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Vanhemissa pelaajissa oli turnauksen konkareita useampiakin. Matka taittui kohtuullisen nopeasti ja illan suussa oltiinkin Espoossa. Muilla joukkueilla oli heti perjantai-iltana pelit, mutta me C-pojat saimme viettää vapaan illan. Majoituskoululle kun oli päästy laitettiin luokkahuoneeseen suunnilleen kaikille nukkumapaikat valmiiksi ja lähdettiin seuraavan päivän pelikoululle katsomaan tulevien vastustajien keskinäistä ottelua. Matkalla tottakai kerättiin Pokemoneja kauheat määrät, olihan niitä Espoossa saatavilla aivan eri malliin kuin Oulun suunnalla. Parin kilometrin kävely Mankkaan koululle oli kyllä aivan paikallaan bussissa istumisen jälkeen. Vähän sai jalkoja vetreytettyä ja ylimääräisiä energioita purettua. Tarkan scouttaamisen jälkeen palattiin majoituskoululle, syötiin iltapala ja ruvettiin nukkumaan.

Aamu valkeni ja ensimmäinen peli oli puolilta päivin. Matka pelipaikalle oli sopiva, joten päätimme kävellä sen alkuverryttelyksi. Sitä ennen
käytiin vielä viimeisiä kuvioita läpi koulun koriskentällä. Ensimmäinen vastustaja oli LePy. Pojat pelasivat hienosti ja voittohan sieltä saalistettiin. Peleissä yritettiin keskittyä ennenkaikkea levypallojen ottamiseen ja pallon kierrättämiseen. Hieman ujo levypallopelaaminen
kyllä otti suuria harppauksia eteenpäin turnauksen edetessä ja pallokin liikkui joka pelissä paremmin ja paremmin. Pelin jälkeen oli reiluhkosti aikaa, joten otimme taas jalat alle ja tallustelimme pääpaikalle Esport-areenalle lounastamaan. Maukkaan lounaan jälkeen totesimme, että ehkä kuitenkin paluumatkalla käytämme turnauksen tarjoamia turnauskuljetuksia ja hyppäsimme bussiin jolla kylläkin tuohon parin kilometrin matkaan kului lähes tunti. Bussireitit kun kiertävät rinkejä ja Mankkaan koulu ja Esport-areena ovat peräkkäiset pysäkit, joten meidän piti kiertää koko muu rinki bussin mukana. No tässä pojat saivat hyvin levätä.

Seuraavaksi vastassa oli astetta kovempi Pälkäneen LujaLukko. Ja sieltä kyllä kovaa vääntöä saatiinkin. Kovan korinaluspainin, jossa meidän pelaaja hieman kyynärpäätäänkin loukkasi, ja taistelun jälkeen jouduimme toteamaan PäLuLun vieneen pisteet kotiin. Vähän meillä jäi tämä ottelu vaivaamaan, ehkä paremminkin olisi voinut mennä, mutta hieno suoritus kuitenkin. Ja sitten olikin jo kiire. Susijengin peli Ruotsia vastaan alkaisi kohta ja meidän pitäisi keretä syödäkin. Nyt otimme käyttöön turnausjärjestäjien tarjoaman henkilöautokuljetuksen ja kerkesimme päivällisen jälkeen juuri aloitusheitolle Susijengin peliin. Pelissä meidän joukkue ainakin oli jo melko väsynyt päivän aktiviteeteistä ja ehkä se kovin kannustus jäi nyt saamatta, mutta voittohan sieltä tuli kuitenkin. Vielä lyhyt kävely majoitukseen, iltapala ja nukkumaan. Aamulla hoidimmekin pakkaamisen ripeästi kun huoltojoukot unohtivat, että luokka pitää olla jo puoleenpäivään mennessä siivottu. Olimme jo lähes lähdössä pelipaikalle kun yhtäkkiä tulikin tieto, että nyt vauhdilla kamat kasaan ja siivoamaan… No sinällään tämä onnistui hyvin. Pojat eivät kerenneet voivotella ollenkaan siivoamista, vaan kaikki hoitui nopeasti ja pikamarssilla kerkesimme vielä bussiinkin joka vei meidän uuteen pelipaikkaan Leppävaaran lukiolle. Siellä pelasimme sijoista 5-8.

Ensimmäinen peli oli FoKoPoa vastaan. Sieltä tulikin erittäin fyysinen joukkue ja pelistä tuli kova. Varmasti suurimmalle osalle meidän
pelaajia ylivoimaisesti elämänsä kovin fyysinen kamppailu. Mutta armoa ei aneltu, eikä sitä annettu. Pojat taistelivat aivan loistavasti, ehkä
edellisen päivän tappio hieman painoi takaraivossa ja nyt annettiin kyllä kentälle aivan kaikki. Kaikesta huolimatta pelistä tuli tappio, mutta se ei juurikaan haitannut koska peli oli muuten niin hyvää. Tämän jälkeen meistä huolehdittiin taas hyvin ja edellisenä päivänä turnausorganisaatiolta tilaamamme lounas saapui koululle, eikä meidän tarvinnut lähteä kiirehtimään minnekkään. Söimme lounaan rauhassa ja sitten pian taas koulun aulaan kaappien väliin lämmittelyä vetämään, salissa ei lämmittelyaikaa ollut kuin muutama minuutti, joten kaikki tämmöiset piti hoitaa jossain muualla.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui Karhulan Veikot. Pojilla oli edellisestä pelistä jäänyt hyvä henki päälle, eikä se missään vaiheessa  lopahtanut. Ja näin viimeisestä pelistä otettiin hieno voitto. Suihkun ja loppupalaverin jälkeen taas henkilöautokuljetuksella Esport-areenalle ja oman bussin kyytiin keräämään Ouluun lähtevien kamoja eri kouluilta. Joillain joukkueilla oli nimittäin vielä pelit kesken. Tavarat saatiin kerättyä ja pelitkin loppuivat ja kotia kohden päästiin lähtemään alkuillasta. Kotona oltiin suht väsyneinä aamuyöstä ja aamulla sitten kouluun ja töihin.

Reissusta saatiin tosi paljon hyvää kokemusta ja oppia. Pojat tykkäsivät turnauksesta ja ensi vuonna pitää kuulemma päästä uudestaan. Hauskinta oli pelit, Susijengin peli ja uudet pokemonit. Myös poikien mielestä sunnuntain pelit onnistuivat paremmin kuin lauantain pelit.

 

Teksti ja kuvat

Mika Alanko, C-poikien joukkueenjohtaja

img-20160903-wa0020 img-20160903-wa0021 img-20160903-wa0022