A-tyttöjen ohjelmassa oli sunnuntaina 24.11. pohjoisen aluesarjan turnaus Ylivieskassa. Turnaukseen lähdettiin yhdeksän pelaajan voimin; Ira, Lotta, Essi, Netta, Tellervo, Vera, Vilma, Pilvi ja Emma. Kuljetukset tarjosi tuttuun tapaan Kaartax.

Turnaus oli siinä mielessä haastava, että Ynni oli selvä ennakkosuosikki kummassakin päivän ottelussa. Ensimmäisessä ottelussa asteli vastaan kotijoukkue Ylivieskan Kuula. Ja jo tämä ottelu näytti, että ilmaiseksi voitot eivät irtoa.  Ynnillä oli pelaajamäärän ja -materiaalin ylivoima, mutta yllättävän vaikeaksi ottelu muodostui. Suurimpana syynä tähän oli Ylivieskan joukkueen Petra Prittisen ja Jonna Ahomäen ennakkoluulottomat peliesitykset. Puolustuksen kannalta vaikeuksia aiheutti vastustajan epäorganisoitunut hyökkäyspelaaminen, minkä johdosta apupuolustus oli myöhässä tilanteista. Lisäksi hämmennystä Ynnin leirissä aiheutti lukuisat ”mielenkiintoiset” tuomariratkaisut. Ynni tsemppasi kuitenkin lopulta voittoon lukemin 61-41.

Joukkue päätti unohtaa Kuula-pelin hankaluudet nopeasti ja lähteä aivan uudella ilmeellä otteluun Kemin Intoa vastaan. Joukkue onnistuikin tässä hyvin. Into sinnitteli vielä ensimmäisen jakson mukana. Jakso kuitenkin Ynnin nimiin 12-8. Tämän jälkeen Ynnin miespuolustus terävöityi, avut osuivat kohdalleen ja levypallot jäivät oikean joukkueen käsiin. Tämän jälkeen peli käännettiin tehokkaasti hyökkäyssuuntaan, minkä seurauksena päästiin juoksemaan helppoja koreja. Ynni vei toisen jakson 25-8. Ja sama suuntaus jatkui myös pelin jälkimmäisellä puolikkaalla. Ynni rynni lopulta voittoon lukemin 70-32.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta joukkue kasasi itsensä hienosti toiseen otteluun ja pelasi erittäin fiksusti. Hyvä joukkuepuolustus oli avain voittoon.

Ynnin pistetilastot päivän otteluissa:

Ylivieskan Kuula

Pilvi 19, Essi 12, Netta 12, Ira 10, Vera 4, Tellervo 2 ja Vilma 2.

Kemin Into

Essi 18, Pilvi 17, Ira 13, Netta 11, Lotta 4, Vilma 4 ja Tellervo 3.

AB-tyttöjen pohjoinen aluesarja jatkuu viikon päästä  (1.12) Karjasillan koululla, jolloin vastaan asettuvat Kemin Into (klo 11) ja RoNMKY (klo 15). Tervetuloa Karjasillalle seuraamaan vauhdikasta tyttökorista!