MIKSI KORIPALLO?

Koripallo on yksi maailman suosituimmista lajeista, jota pelataan jokaisella mantereella. Koripallo on joukkuepeli, joka näin ollen urheilullisten ominaisuuksien lisäksi kehittää harrastajan yhteistyötaitoja ja sosiaalisuutta. Fyysistä taidoista kehittyvät motoriset taidot, liikkuvuus, voima sekä kokonaisvaltainen kehonhallinta, tarvitaanhan pelatessa sekä jalkoja että käsiä. Vaikka pituudesta onkin lajissa hyötyä, on pelaaminen korkeallakin tasolla mahdollista lyhyemmillekin pelaajille.
Liikunnallisesti laji ei vaadi erityistä taustaa, ja harjoituksiin pääse mukaan ilman massiivisia varustehankintoja. Aloittaminen on helppoa ja edullista: sisäpelikengät jalkaan, liikuntavaatteet päälle ja harjoituksiin. Laji vie sen jälkeen mennessään!

 

Tilaa peliasu tästä!

 

.UUSI PELAAJA

Kun haluat aloittaa koripallon pelaamisen:

Ota yhteyttä oman ikäluokkasi joukkueen valmentajaan tai koripallotoiminnan koordinaattoriin (jaakko.jalonen(at)onmky.fi  p.0505570255). Tai katso harjoitusajat ja tule rohkeasti mukaan treeneihin!

Varusteina tarvitset vain sisäpelikengät/koriskengät, shortsit, t-paita ja juomapullo. Kaikissa ryhmissä on kahden viikon mittainen ilmainen kokeilujakso.

Kun kokeilujakson jälkeen tahdot mukaan joukkueeseen, ilmoittautuminen tapahtuu rekisteröitymällä MyClubiin. Tässä ohjeet:

  • Mene  www.myclub.fi sivulle ja klikkaa sivun yläreunasta KIRJAUDU
  • paina seuraavaksi etsi seura ja kirjoita valintaruutuun Oulun NMKY
  • klikkaa sivulle ilmestyvää seuran logoa/nimeä
  • valitse seuraavaksi Rekisteröi uusi jäsentili
  • anna pelaajan ja huoltajan tiedot ja valitse ryhmäksi ”Uudet pelaajat”. Kun ilmoittautumisenne kilahtaa ilmoittautumisryhmään, toimistolla liitämme teidät sitten oikeaan joukkueeseen.
  • jäsentilisi on nyt luotu ja pääset jatkamaan myClubiin. Näet sieltä joukkueen tapahtumat, pääset ilmoittautumaan tapahtumiin sekä saat tärkeitä seuran ja joukkueen tiedotteita.

Jos sinulla on joskus jo ollut myClubiin tunnukset, niin rekisteröitymisvaiheessa sinulle tulee eteen vain sähköpostiosoitteelle paikka. Kirjoita siihen sähköpostisi ja paina resetoi salasana. Järjestelmä lähettää sinulle sähköpostiin pin-koodin, jota käyttämällä pääset vaihtamaan salasanan ja jatkamaan uuden pelaajan rekisteröimistä.

Lisenssi
Kaikkien pelaajiemme tulee hankkia kokeilujakson jälkeen Koripalloliiton pelaajalisenssi. Lisenssin hankit helposti täältä:

https://www.basket.fi/basket/info/lisenssit/lisenssin-osto/   

Valmentaja osaa neuvoa, mikä lisenssi tulee kyseeseen. 

USEIN KYSYTTYÄ

Haluan aloittaa koripallon harrastamisen, keneen otan yhteyttä?
– Ota yhteys nuorisopäällikköön, koripallotoiminnan koordinaattoriin tai suoraan ikäryhmäsi harjoitusryhmän valmentajaan
Kotiimme ei ole tullut laskua toiminnasta emmekä ole saaneet yhtään sähköpostia koskien joukkueen toimintaa, mistä tämä johtuu?
– Muista ilmoittautua myClubissa (https://onmky.myclub.fi) , joka toimii seuran jäsenrekisterinä ja jota kautta myös yleinen tiedotus tapahtuu. Joukkueilla saattaa olla myös erilaisia kanavia tiedotuksen, kannattaa kysyä valmentajilta tai joukkueenjohtajalta lisätietoja
Mitä varusteita tarvitsen?
– Harjoituksissa riittävät normaalit sisäliikuntavarusteet (T-paita, shortsit ja sisäpelikengät). Lisäksi pelaajilla on hyvä olla oma pallo. Kerholaisten ja minien pallon koko on numero 5 (27.0), kaikilla U14-ikäisillä ja sitä vanhemmilla tytöillä numero 6 (28.5) sekä U16-ikäisillä ja sitä vanhemmilla pojilla numero 7 (29.5).
Olen maksamassa lisenssimaksua, maksanko samassa yhteydessä myös vakuutuksen?
– Jokaisella pelaajalla tulee olla itse hankittu tapaturmavakuutus. Jos pelaajalla ei jo ennestään ole tapaturmavakuutusta (joka kattaa urheilutoiminnan/kilpaurheilun), on Pohjolan tarjoama vakuutus hyvä vaihtoehto.
Mistä saa pihakorin?
– Korirenkaita ja ”korisukkia” voi ostaa urheiluliikkeistä ja ”halpamyyntiliikkeistä”. Koritelineen ja korilevyn voi rakentaa myös itse. Mikrojen ja minien korin 13 korkeus maasta on 260 cm ja sitä vanhempien 305 cm. Korirenkaan halkaisija on 45 cm ja sen etäisyys levystä 15 cm.

Osoite:
Raatintie 7
90100 Oulu

Yhteystiedot:
Nuorisopäällikkö Lars Ekström
+358440202228
lars.ekstrom@onmky.fi

Yhteistyökumppani
Stadium_logo.svg

Facebook
ONMKY Juniorit