MIKSI KORIPALLO?

Koripallo on yksi maailman suosituimmista lajeista, jota pelataan jokaisella mantereella. Koripallo on joukkuepeli, joka näin ollen urheilullisten ominaisuuksien lisäksi kehittää harrastajan yhteistyötaitoja ja sosiaalisuutta. Fyysistä taidoista kehittyvät motoriset taidot, liikkuvuus, voima sekä kokonaisvaltainen kehonhallinta, tarvitaanhan pelatessa sekä jalkoja että käsiä. Vaikka pituudesta onkin lajissa hyötyä, on pelaaminen korkeallakin tasolla mahdollista lyhyemmillekin pelaajille.
Liikunnallisesti laji ei vaadi erityistä taustaa, ja harjoituksiin pääse mukaan ilman massiivisia varustehankintoja. Aloittaminen on helppoa ja edullista: sisäpelikengät jalkaan, liikuntavaatteet päälle ja harjoituksiin. Laji vie sen jälkeen mennessään!

UUSI PELAAJA

Kun haluat aloittaa koripallon pelaamisen:

Ota yhteyttä oman ikäluokkasi joukkueen valmentajaan tai nuorisopäällikköön. Tai katso harjoitusajat ja tule rohkeasti mukaan treeneihin!

Varusteina tarvitset vain sisäpelikengät/koriskengät, shortsit, t-paita ja juomapullo. Kaikissa ryhmissä kahden viikon mittainen ilmainen kokeilujakso.

USEIN KYSYTTYÄ

Haluan aloittaa koripallon harrastamisen, keneen otan yhteyttä?
– Ota yhteys nuorisopäällikköön tai suoraan ikäryhmäsi harjoitusryhmän valmentajaan
Kotiimme ei ole tullut laskua toiminnasta emmekä ole saaneet yhtään sähköpostia koskien joukkueen toimintaa, mistä tämä johtuu?
– Muista ilmoittautua myClubissa (https://onmky.myclub.fi) , joka toimii seuran jäsenrekisterinä ja jota kautta myös yleinen tiedotus tapahtuu. Joukkueilla saattaa olla myös erilaisia kanavia tiedotuksen, kannattaa kysyä valmentajilta tai joukkueenjohtajalta lisätietoja
Mitä varusteita tarvitsen?
– Harjoituksissa riittävät normaalit sisäliikuntavarusteet (T-paita, shortsit ja sisäpelikengät). Lisäksi pelaajilla on hyvä olla oma pallo. Kerholaisten ja minien pallon koko on numero 5 (27.0), kaikilla C-ikäisillä ja sitä vanhemmilla tytöillä numero 6 (28.5) sekä B-ikäisillä ja sitä vanhemmilla pojilla numero 7 (29.5).
Olen maksamassa lisenssimaksua, maksanko samassa yhteydessä myös vakuutuksen?
– Jokaisella pelaajalla tulee olla itse hankittu tapaturmavakuutus. Jos pelaajalla ei jo ennestään ole tapaturmavakuutusta (joka kattaa urheilutoiminnan/kilpaurheilun), on Pohjolan tarjoama vakuutus hyvä vaihtoehto.
Mistä saa pihakorin?
– Korirenkaita ja ”korisukkia” voi ostaa urheiluliikkeistä ja ”halpamyyntiliikkeistä”. Koritelineen ja korilevyn voi rakentaa myös itse. Mikrojen ja minien korin 13 korkeus maasta on 260 cm ja sitä vanhempien 305 cm. Korirenkaan halkaisija on 45 cm ja sen etäisyys levystä 15 cm.

Osoite:
Raatintie 7
90100 Oulu

Yhteystiedot:
+358440202228
koripallo@onmky.fi

Yhteistyökumppani
Stadium_logo.svg

Facebook
ONMKY Juniorit