Viikonloppu tarjosi Ynnin joukkueille paljon edesottamuksia. C-tyttöjen kausi alkoi lauantaina 22.10. Pohjoisen aluesarjan osalta Ruotsin puolella Övertorniossa. Ja samana päivänä naisten edustusjoukkue aloitti kautensa II-divisioonassa kotiturnauksella, jossa vastassa oli kokenut HoNsU ja Huima II. Sunnuntain puolella23.10. Ynnin joukkueista tulessa olivat B-pojat I-divarin ottelussa Turun Namikaa vastaan sekä miesten edustusjoukkue kotiottelussaan Kaarinan Ura Basketia vastaan.

 

Tytöt ja naiset siivittivät alkutahdit Huimaavalle viikonlopulle!!

Naisten edustusjoukkue löi alkutahdit huikealle Ynnin joukkueiden viikonlopulle. Naisten edustus aloitti kautensa kotiturnauksella Karjasillan koululla. Lauantaina kotijoukkueen vieraiksi saapuivat HoNsU Jyväskylästä ja aina vahvaksi tiedetty Äänekosken Huima.

Ensimmäisessä ottelussa HoNsU:a vastaan Ynni hallitsi ottelun tempoa alusta asti. Tavoitteena oli puolustaa aggressiivista miespuolustusta ja haastaa vastustajan jokainen syöttö. Taktiikka toimikin hyvin ja Ynni karkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä hyvälle karkumatkalle. Loppunumero ottelussa olivat Ynnin eduksi 82 – 54.

Toisessa ottelusa Ynni kohtasi Äänekosken Huiman. Tiedossa oli todellinen haaste jo sen perusteella, että edellisestä ONMKY:n joukkueen Huima –voitosta oli päässyt vierähtämään lähes neljä vuotta. Ynni kuitenkin janosi kotikentällään voittoa Huimasta ja uskoi siihen alusta asti. Hyvin toiminut mieshyökkäys pakotti Huiman siirtymään paikkapuolustukseen jo pelin varhaisessa vaiheessa. Peli eteni kori – kori –tahdissa pelin loppuun asti. Kun kolme minuuttia peliä oli jäljellä, oli Huima hankkiutunut neljän pisteen johtoon, ja näytti jälleen vievän ottelun voiton mennessään.  Ynni oli kuitenkin päättänyt taistella. Katriina ”Kaisu” Itkosen hieno kolmen pisteen kori kaksi minuuttia ennen loppua nosti Ynnin kuitenkin enää yhden pisteen päähän Huimasta. Ynni taisteli ja halusi voittoa, puolusti viimeiseen naiseen. Huima taistelu puolustuksessa palkittiin, kun minuuttia ennen loppua Emilia ”Emmi” Kannus pääsi nostamaan Ira Salon hyvästä syötöstä voittokorin. Näin Huima oli lyöty pistein 48 – 47. Naisten II-divisioona sai näin ollen ”huimaavan” avauksen Ynnin naisten osalta!

Samaan aikaan kun naiset taistelivat omissa kamppailuissaan Oulussa, niin C-tytöt pelasivat Pohjoista aluesarjaa Övertorniossa. C-tytötkin olivat päättäneet palata voittojen tielle tämän viikonlopun aikana. Tyttöjen hieno taistelu palkittiin upealla 44 – 40 voitolla RoNMKY:stä.  Toisessa ottelu paikallinen IS Polcirkeln oli kuitenkin selvästi vahvempi. Hyvä turnaus kuitenkin myös C-tytöille Övertorniossa.

 

Sunnuntaikin oli Ynnin päivä!!

Sunnuntain jännitys alkoi B-poikien I-divarilla, jossa Ynni oli matkustanut Turun namikan vieraaksi. Huikea trilleri päättyi jatkoajan jälkeen Ynnin voittoon pistein 80 – 79. Henkilökohtaisella tasolla Ynnin ratkaisijana toimi U15 maajoukkueessakin esiintynyt Juho Niemi. Juho nosti Ynnin pari sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tasapisteisiin huikealla kolmen pisteen korillaan ja jatkoajalle taistelemaan ottelun voitosta. Peli näytti lopullisesti kääntyvän Turun NMKY:n hyväksi jatkoajan viimehetkillä, kun tilanne oli TuNMKY:lle 79 – 78. ”Peli ei ole kuitenkaan ohi ennen kuin se on ohi” –lausahdus kävi kuitenkin toteen. Samaan aikaan, kun ottelun jatkoaika tuli päätökseen Juho Niemeä rikottiin. Tuloksena oli kaksi vapaaheittoa. Vaihtoehtoina oli; kaksi ohi – tappio, 1 sisään – toinen jatkoaika, 2 sisään – yhden pisteen voitto Ynnille. Juho Niemi upotti kylmästi kummatkin vaparit sisään ja näin Ynni sai juhlia ensimmäistä voittoaan tämän kauden B-poikien divarissa. Huikea suoritus koko joukkueelta!!

Tämän viikonlopun  kliimaksina pohjalla oli Ynnin edustusjoukkueen kotiottelu Kaarinan Ura Basketia vastaan. Ynnillä ei ollut kuin yksi tavoite, eli ottaa kauden ensimmäinen kotivoitto. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Ynni käänsikin pelin edukseen pistein 100 – 83. Tarkempi raportti ottelusta löytyy osoitteesta: http://www.ynni.fi/?p=1705. Käykää tutustumassa!!

Kaiken kaikkiaan aivan huikea viikonloppu Ynnin joukkueilta. Onneksi kausi on aivan alussa, sillä tätä hienoutta on luvassa vielä paljon lisää tämän kauden aikana!!

Tervetuloa seuraamaan jatkossakin Ynnin edestus- ja juniorijoukkueiden edesottamuksia!!