Naisten II-divari joukkue kohtasi sunnuntaina vierasmatsissa Rovaniemen kaimaseuran syyskauden ensimmäisessä keskinäisessä pelissä. Ynni oli liikkeellä hiukan vajaamiehisellä joukkueella Sinin ja Essin sekä Sarin ollessa loukkaantuneina ja Caritan ollessa matkoilla. Kokoonpanossa olivat Kaisu, Emmi, Eeva, Emma, Ira, Anni, Talvikki, Suvi sekä Pilvi. Juha tuurasi Mikaa koutsina.

Pöytäkirja pääsi mystisesti hukkumaan paluumatkalla, joten luvut ovat hieman epätarkkoja poislukien lopputulos. Ensimmäinen erä pelattiin hiukan hermostuneissa merkeissä ja kuvioita ei maltettu juosta loppuun saakka. Talvikki teki nopeaan tahtiin 7 pistettä, mutta hän otti yhtänopeaan tahtiin myös 4 virhettä puolustaessaan Siiri Nuutista, joten hyvän alun jälkeen vaihtopenkki kutsui häntä. Ensimmäinen erä niukasti Rovaniemelle 14-12. Toisessa erässä hyökkäyskuviot alkoivat toimia paremmin ja koreja syntyi tasaiseen tahtiin ja kun samalla puolustus toimi mainiosti niin erä Ynnille 20-9. 

Kolmas erä pelattiin tasaisissa merkeissä eron kasvaessa 10 pisteeseen Ynnin hyväksi. Talvikki kävi kentällä ottamassa nopean viidennen virheen. Lisäksi Emmin nilkkaa jouduttiin myös teippaamaan sen väännyttyä.  Neljäs erä olikin kovaa taistelua puolin ja toisin ja alkoi näyttää siltä että pelaajat käyvät vähiin kun  Eeva sai myös virhetilin varhaisessa vaiheessa täyteen. Rovaniemi pääsi parhaimillaan  jo kahden pisteen päässä, mutta joukkuevirheiden ollessa puolin ja toisin täynnä ratkesi peli Ynniläisten hyvään vapaaheittotaitoon. Viimeiset 7 pistettä syntyivät vapareilla. Ennen vapareita Kaisu naulasi vielä kolkin sisään ja peli oli käytännössä sillä selvä varsinkin kun peliä oli jäljellä 54 sekuntia niin oikeaan aikaan otetun aikalisän myötä Ynni pääsi aloittamaan hyökkäyspäässä ja Rovaniemen pelinrakentelu hyytyi pallon ylöstuonnin koko kentän hidastamiseen Kaisun, Emmin tai Annin uhrautuvan takamiehen puolustamisen alla. Ira teki ison työn puolustaessaan Talvikin virhevaikeuksien vuoksi käytännössä kolme jaksoa Siiriä. Joten koutsi sai huokaista helpotuksesta kun tulostaulu näytti pelin lopuksi lukuja  59-52 Ynnille. Rovaniemen pisteistä vastasi Siiri Nuutinen 22 pisteellään. Ynnin pisteet (ulkomuistista) : Kaisu 24, Anni 10, Talvikki 9, Ira 5, Emmi ja Eeva loput.

Joukkuepuolustus toimi tänään mainiosti ja hyökkäyspäässä nähtiin monta hyvää ajoa tai kuvion loppuun pelaamista – silloin kun maltettiin niin tehdä.  Tiukka tuomarilinja meinasi tehdä tepposet apupuolustukselle, mutta onneksi pelaajia oli riittävästi mukana. Sarja jatkuu viikon kuluttua Vimpelissä, jossa vastassa A-tyttöjen SM-sarjaa pelaava Vimpelin Veto ja kokenut Vaajakosken Terä Jyväskylästä.