Naisten 2-divisioona jatkui lauantaina 26.11. vieraspeleillä Äänekoskella. Pelit alkoivat Ynnin osalta lauantaiaamuna jo klo 9.00, joten joukkue matkusti perjantai-illaksi Koskelle. Matkassa olivat yhdeksän tyttöä: Carita, Emmi, Kaisu, Suvi, Ira, Essi, Anni, Emma ja Eeva. Valmentajana Mika ja kuskeina Aino-Kaisa ja Ari.

Hiskinmäen koripallopyhätössä Ynni kohtasi ensimmäisessä ottelussa kivikovan Äänekosken Huiman kakkosjoukkueen. Muistissa oli kotikentällä saavutettu huikea yhden pisteen taisteluvoitto. Tiedossa oli kova peli, jossa mitään ei saataisi ilmaiseksi. Huima tuli pelin alkuun valmiimpana ja meni toisen jakson alkupuolella pahaenteisesti jo 25 – 10 johtoon. Hiljalleen Ynnikin pääsi peliin mukaan. Pari hyvää onnistumista vapautti peliä ja kiri saatiin käyntiin. Ynnin vahva jakso päättyi toisen jakson kahdeksannella minuutilla, kun Ynni siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa johtoon. Tauolle mentiin Huiman yhden pisteen jodossa 36 – 35.

Ynni ei pystynyt siirtämään toisen jakson hyvää ilmettä pelin toiselle puolikkaalle. Lukuisat pallonmenenytykset erityisesti harhasyöttöjen muodossa vaikeuttivat pelin raketamista. Tämän johdosta arvokkaiden helppojen korien juokseminen jäi minimiin ja jokaisen korin eteen jouduttiin tehdä valtavasti työtä. Kolmannen jakson alussa Huima oli 5 pisteen karussa. Pallonmenetysten sävyttämä peli jatkui myös viimeisellä neljänneksellä. Ja pahimmillaan Huima karkasi jo 13 pisteen johdossa. Loppusummerin soidessa taululla oli loppulukemat 72 – 62 Huiman eduksi.

Pöytäkirjan katoamisen vuoksi pelaajakohtaiset pisteitä ei ole saatavissa. Joka tapauksessa ottelussa edukseen esiintyivät Ira (n. 16 pistettä), joka pelasi tähän asti kauden parhaan pelinsä. Varsinkin heitto oli hyvissä uomissaan. Myös Kaisu pelasi jälleen vahvan pelin kantaen vastuuta uhrautuvalla tavalla niin hyökkäys kuin puolustuspäässä.

Turnauksen seuraavana pelinä pelattiin HoNsU – RoNMKY, jossa HoNsU:n kokenut joukkue vei rovaniemeläisiä pistein 84 – 37.

Ynni kohtasi päivän toisessa ottelussaan Jyväskyläläisen HoNsU:n. Tavoitteena oli puolustaa tiiviisti ja päästä juoksemaan nopeilla helppoja koreja. Jo pelin alku näytti, että helpolla voittoa ei tästäkään ottelusta irtoaisi. Viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli 8 – 7 HoNsU:lle. Tämän jälkeen HoNsU ei kuitenkaan tehnyt pistettäkään ensimmäisellä neljänneksellä. Kun Ynni puolestaan sai juoksupeliään kulkemaan ja pari kolmosta Kaisun toimesta sukkaan, oli peli ensimmäisen jakson jälkeen Ynnin eduksi 15 – 8.

Toisessa erässä jatkui sama tahti. Ynni puolusti tiukasti ja käänsi peliä nopeasti hyökkäyssuuntaan. Hyvästä erästä kielivät jakson numerot 25 – 8 Ynnille. Kaisu tehtaili kahden jakson aikana 11 pistettä. Tämän jälkeen hän hyppäsi C-tyttöjen bussiin ja suuntasi C-tyttöjen joukkueen kanssa Jyväskylään SM-karsintasarjan turnaukseen.

Tauolla tilanne oli Ynnin eduksi selvästi 40 – 18. Ynni kuitenkin tiedosti, että peli ei ollut vielä selvä. Ynni oli koko pelin ongelmissa puolenkentän hyökäyksensä kanssa HoNsU:n matalan miespuolustuksen kanssa. Tämän vuoksi joukkueen täytyi jatkaa loppuun asti sitä työtä, mitä oli ensimmäiset kaksi jaksoa tehty; puolustettu tiukasti ja juostu nopeita.

HoNsU kirikin kolmannella jaksolla ero kiinni kuudella pisteellä. Päätösneljännekselle lähdettiin kuitenkin turvallisesta 19 pisteen johtoasemasta. Neljännen erän alkupuolella HoNsU pääsi vielä 12 pisteen päähän. Tämän jälkeen Ynni pystyi kuitenkin juoksemaan pari helppoa koria ja siihen HoNsU:n kiri päättyi. Loppu pelailtiin aika lailla kori – kori tahtiin. Ynnille voitto HoNsU:sta pistein 69 – 50.

Pisteet ottelussa jakaantuivat seuraavasti: Carita 14, Emmi 13, Kaisu 11, Ira 10, Anni 7, Essi 6, Suvi 4 ja Eeva 2.

Voitto oli siinä mielessä tärkeä, että Ynni säilytti vielä teoreettisen mahdollisuuden ylempään jatkosarjaan, jonne selviää lohkon kaksi parasta joukkuetta. Joukkueiden pelatessa kahdella viimeisellä kierroksella sopivasti ristiin ja Ynnin voittaessa omat pelinsä riittävillä korieroilla, voisi paikka ylempään jatkosarjaan vielä aueta. Tilanne on siinäkin mielessä Ynnille edullinen, että ratkaisuottelut pelataan tulevana sunnuntaina 4.12. Ynnin kotiareenalla Karjasillan koululla.

Tervetuloa silloin seuraamaan, miten Ynnin naisten taistelun käy!!

 

Su 4.12. Naisten 2-divisioonaa Karjasillan koululla:

11.00 Vaajakosken Terä – ONMKY

13.00 Vimpelin Veto – RoNMKY

15.00 RoNMKY – Terä

17.00 ONMKY – Veto