Ynni ja Rovaniemen NMKY lähtevät tämän kauden naisten II-divisioonaan yhdistetyllä joukkueella.  Toiminta tämän projektin osalta pyörähti konkreettisesti käyntiin Karjasillan koululla 4.-5.10. järjestetyllä yhteisleirillä. Leirille osallistui kaikkiaan 19 tyttöä, joista 5 oli Rovaniemeltä ja 14 Oulusta. Kaikkiaan reilusta 20:stä tytöstä valitaan 15 pelaajan kilparyhmä, josta edelleen valitaan pelaajat ottelukokoonpanoihin.

Yhteiskuva naisten edustuksen yhteisleiriltä 4.-5.10.2013

Yhteiskuva naisten edustuksen yhteisleiriltä 4.-5.10.2013

Joukkue osallistuu naisten keskisen alueen II-divariin Oulun NMKY -nimellä. Oulun NMKY myös organisoi yhteistoiminnan, mutta toki paljon yhteistyötä seurojen ollaan tehty ja tullaan myös jatkossa tekemään, että homma saadaan toimimaan. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Mika Lustig, joka on valmentanut Ynnin naisten edustusjoukkuetta kahdella edellisellä kaudella.

Ensiaskeleet yhteistoiminnan aloittamiselle tulivat RoNMKY:n toimesta elokuun alussa. Koska RoNMKY:llä ei ollut mahdollisuutta lähteä pelaamaan omalla joukkueella naisten II-divaria, tiedusteltiin mahdollisuutta yhteistyöhön. Tämän jälkeen selvitettiin Ynnin päässä mahdollisuutta tähän. Ja lopulta pari kuukautta ensimmäisen yhteydenoton jälkeen asiat oli saatu sovittua siihen pisteeseen, että yhteistoiminta voitiin aloittaa.

”Yhteinen naisten edustusjoukkue on molempien joukkueiden etu”

Tässä tilanteessa yhteinen edustusjoukkue on molempien joukkueiden etu. Tämä mahdollistaa sen, että naisten edustuskoripallon osalta voidaan puhua kilpatoiminnasta. Kilpatoiminnasta voidaan puhua nimenomaan sen vuoksi, että kokoonpanopaikoista ja peliajasta syntyy kilpailua. Jokainen kokoonpanopaikka II-divarin turnauksiin täytyy ansaita hyvällä harjoittelulla ja peliesityksillä.

Yhteistoiminnan aloittamisen myötä saatiin myös mahdollistettua se, että RoNMKY:n kärkipelaajat saavat pelata kilpakoripalloa ja toisaalta jokaiseen turnaukseen saadaan varmasti kilpailulliset edellytykset täyttävä kokoonpano. Ynnin päässä alkukauden loukkaantumiset ja 95-syntyneiden pelaajien abi -vuosi olisi jossain kohtaa saattanut vaikeuttaa kokoonpanon kasaan saamista, jonkin turnauksen osalta.

Lisäksi Oulun NMKY ja RoNMKY pelaavat omilla joukkueilla AB-tyttöjen pohjoista aluesarjaa, mikä takaa myös niille pelaajille pelejä, jotka eivät mahdu naisten II-divarin kokoonpanoihin. Pelaajien kehittymistä seurataan pitkin kauden ja muutoksia kilparyhmään ollaan valmiita tekemään, mikäli joku pelaaja kehittyy hyvin kauden aikana.

”Yhteen hiileen puhaltamalla kohti menestystä”

Kaikista tärkein työ pelaajien kannalta tehdään pelaajien oman seuran harjoituksissa. Jotta omista harjoituksista saadaan kaikki teho irti, vaatii se hyvää yhteistyötä valmentajilta. Tähän ollaan kummassakin seurassa valmiit, mikä antaa hyvät mahdollisuudet onnistua tässä toiminnassa. Lisäksi yhteisharjoituksia järjestetään pitkin kautta Oulussa, jotta pelitapaa saadaan ajettua tehokkaammin sisään.

Ynni voitti viime kaudella keskisen alueen naisten II-divarin ja pääsi karsimaan sarjanoususta I-divariin. Karsinnoissa Kataja oli vielä liian vahva. Tälläkin kaudella joukkue lähtee taistelemaan sarjan kärkisijoista. Tavoitteena on olla voittava joukkue. Jo pari ensimmäinen turnausta tulevat näyttämään pitkälti suuntaa, mitkä joukkueen edellytykset ovat.  Mutta sen verran tässä vaiheessa pystytään takaamaan, että tippaakaan joukkue ei tule antamaan periksi.

Sarjakausi pyörähtää käyntiin lauantaina 2.11. Jyväskylässä, jossa vastassa on HoNsU ja HoNsU B-tytöt. Parin viikon päästä tästä, 16.11., pelataan turnaus Säynätsalossa ja vastassa tuolloin Terä ja SäyRi. Syyskauden pelit päättää Vaasan turnaus 14.12., jolloin kohdataan kotijoukkue Salama ja Liikunnan Riemu (Jyväskylä).

Seuraa joukkueen taivalta II-divarissa näillä sivuilla sekä basket.fi:ssä: http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?season_id=85441&league_id=159.