AB-tyttöjen pohjoinen aluesarja alkoi Kemissä lauantaina 9.11. Liikenteessä oltiin 10 pelaajan kokoonpanolla: Suvi, Talvikki, Essi, Sini, Anni, Netta, Vilma, Vera, Pilvi ja Emma. Ja valmennuksesta vastasi Mika.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli kotijoukkue Kemin Into. Innolla oli kokoonpanossaan muutama todella pitkä tyttö, joten postin puolustamista päästiin pelissä harjoittelemaan. Muutoinkin haluttiin pelata aggressiivisesti syöttölinjoja yli ja pakottaa hyökkääjät aloitteelliseksi. Joukkueiden tasoero tuli jo alkuhetkillä selväksi, kun Ynni vei ensimmäisen jakson 21-7. Peli jatkui Ynnin komennossa loppuun saakka ja ottelu päättyi Ynnin voittoon 67-31.

Ottelun ratkaisu oli Ynnin aggressiivinen puolustus ja joukkue pääsi juoksemaan paljon helppoja koreja. Into iski kuitenkin terävästi heti, kun ote hiukan herpaantui. Ottelu oli kuitenkin läpi pelin Ynnin hallussa. Jokainen pelaaja pääsi myös hyville peliminuuteille ja pystyi kantamaan mallikkaasti vastuuta.

Toisena ottelussa turnauksessa pelattiin Ylivieskan ja RoNMKY:n välinen kamppailu. Siinä rovaniemeläiset menivät menojaan ensimmäisen jakson jälkeen. Tuloksena oli selvä voitto huomattavasti pienempikokoisesta ja nuoremmasta ylivieskalaisjoukkueesta.

Ynni-RoNMKY – Värikäs koripallokamppailu alusta loppuun

Ynni kohtasi toisessa ottelussaan RoNMKY, joka tiedettiin sarjan kovimmaksi vastustajaksi. Lisäksi vastassa oli äärimmäisen tuttu joukkue jo senkin vuoksi, että joukkueet tekevät yhteistyötä naisten II divarin osalta. Muutoinkin monia ikimuistoisia vääntöjä vuosien aikana on joukkueiden välillä käyty. Ja tämä ottelu totisesti kirjoitti uuden hienon luvun tähän kategoriaan.

Jo lähtökohtaisesti ottelu tarjosi paljon hienoja taistelupareja: Takamiehen tontilla (Ynni) Anni ja Pilvi vs. (RoNMKY) Minja ja Ella. Korin alla Ynnille toi kovuutta Sini ja Talvikki, kun taas RoNMKY:llä oli heittää kehiin Veera ja Salla. Laiturin paikoilla Ynnin kärkiniminä toimi Suvi, Netta ja Essi, kun taas RoNMKY:llä Elina ja Ella olivat valmiina vastaamaan haasteeseen. Lisäksi molemmilla joukkueilla löytyi leveyttä myös vaihtopenkiltä.

Ottelu lähti Ynnin komennossa liikenteeseen. Alun 7-0 runin jälkeen RoNMKY alkoi päästä peliin mukaan ja ottelu tasoittui.  Ensimmäinen jakso kuitenkin Ynnille 13-10. Toinen jakso oli RoNMKY:n heiniä. Joukkue oli Ynniä terävämpi ja sai pelattua palloa hyviin korintekopaikkoihin korin alle ja onnistui kohtalaisesti myös puolimatkan heitoissa. Puoliajalle mentiin RoNMKY:n johdossa 29-25, mutta Ynni oli edelleenkin hyvässä tuntumassa.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli iloista ja yritteliästä koripalloa, jossa pallon saatuaan kumpikin joukkue pyrki kääntämää pelin äärimmäisen nopeasti toiseen suuntaan. Tämä johti helppoihin koreihin, mutta toisaalta varsinkin Ynnin osalta lukuisiin pallon menetyksiin.

Ottelun toisella puolikkaalla ottelun tempo hiukan laski. Olihan kyseessä kuitenkin toinen ottelu kummallekin joukkueelle pienen ajan sisällä. Ottelu jatkui tasaisena aina neljännen jakson alkuun asti, jolloin RoNMKY tuntui karkaavan. Vastustaja hivuttautui väkisin 11 pisteen karkumatkalle ja tuntui, että ottelu oli viimeistä niittiä vaille valmis. Ynni oli hiukan väsynyt, eikä onnistumisia tullut. RoNMKY puolestaan pystyi viimeistelemään niistä paikoista, joista Ynnin heitot jäivät rautoihin.

Ottelu ei kuitenkaan ole ohi ennen kuin päätössummeri soi. Neljä minuuttia jäljellä ja 10 pistettä tappiolla. Aikalisän kautta haettiin vielä viimeistä tsemppiä otteluun. Jos haluttiin nousta vielä taisteluun voitosta, niin sen täytyi tapahtua NYT. Aikalisän jälkeen Suvi tykitti kahdesta peräkkäisestä hyökkäyksestä pallon sukkaan ja pelissä oltiin täysillä mukana. Pallo oli kuumaa tavaraa ja poltteli käsissä, mutta momentum oli nyt Ynnillä ja joukkue tuli väkisin pisteen päähän. Ottelun kannalta draamaa koettiin, kun viisi sekuntia oli peliaikaa jäljellä, Ynnille kaksi vapaaheittoa ja Sini viivalle. Ensimmäinen sisään ja peli ensimmäistä kertaa tasan sitten toisen jakson puolivälin. Toinen meni ohi ja huolimatta hyökkäyslevypallosta ja viimehetken hyvästä korintekopaikasta ja näin mentiin jatkoajalle.

Jatkoaikakin tarjosi jännitystä koko rahan edestä. Ja lisämausteen siihen antoi, että molemmille joukkueille annettiin käytettäväksi kolme aikalisää. Ynnin tahto jatkoajalla oli piirun verran RoNMKY:ä kovempi ja näin Ynni korjasi riemukkaan kolmen pisteen voiton!

Tämä ottelu oli hieno osoitus siitä, minkä takia koripallossa kannattaa aina taistella loppuun asti. Valmentajana on todella helppo olla ylpeä joukkueesta, miten se ei luovuttanut vaikeillakaan hetkillä. Kova työ saa aina jossain vaiheessa palkkansa.

Otteluiden pisteet:

Kemin Into

Sini 16, Netta 15, Anni ja Suvi 10, Talvikki 9, Essi 5 ja Vera 2.

Rovaniemin NMKY

Suvi 23, Anni 17, Sini 10, Netta 3, Essi 2, Pilvi 2,  Emma 2 ja Talvikki 1.

AB-tyttöjen aluesarja jatkuu kahden viikon päästä Ylivieskassa, jolloin Ynnillä on vastassa Kemin Into ja Ylivieskan Kuula. Sitä ennen pelataan naisten II divaria Säynätsalossa 16.11., jolloin Ynnin koitinkivenä ovat SäyRi ja Terä.