Vihdoin koitti kauan odotettu päivä, jolloin minitytöt lähtivät pelireissulle Rovaniemelle. Suurimmalle osalle tytöistä pelireissu oli ensimmäinen, ja matkaa oli jännitetty koko edeltävä viikko. Mukaan lähtivät pohjoista sarjaa pelaavat Sanna, Pieta, Sara L, Viivi, Saara P ja Marika. Vahvistukseksi mukaan saatiin myös keskistä sarjaa pelaavat Venni, Amanda, Oona ja Saara S. Valmennuksesta vastasivat Risto ja Petra.

Liikkeelle lähdettiin jo aikaisin aamusta ja aika kului letkeästi kuunnellen tyttöjen lempimusaa ja pelaillen matkapelejä. Takapenkillä riitti iloista kuhinaa ja porinaa! Matkalla hiottiin myös pelitaktiikoita ja suunniteltiin hienoja kannustuslauluja!

Pelit pelattiin Korkalovaaran koululla ja pikaisen vaatteenvaihdon jälkeen päästiin seuraamaan Rovaniemen NMKY – Sallan Palloseura KU peliä, jonka  RoNMKY vei luvuin 52-18. Peliä seuratessa jo todettiin, että vastassa tulee olemaan päätä pidempää tyttöä!

Ensimmäisenä meitä vastassa oli Sallan Palloseura KU. Ynniläiset lähtivät vauhdikkaasti liikkeelle ja aika nopeasti näki, että meidän tytöt vievät peliä. Ynniläiset pysyttelivät johdossa koko pelin ajan. Sallan Palloseurakin teki pari hienoa koria, mutta loppujen lopuksi meidän reippaat tytöt heittivät koria toisen perään ja toivat voiton kotiin! Ynni vei voiton kotiin lopulta luvuin 21-36. Kyllä oli kättelyssä tytöillä hymy herkässä! Pelin jälkeen pidettiin pieni tankkaustuokio ja valmistauduttiin seuraavaan peliin. Iloinen puheensorina täytti pukuhuoneen!

Vaihtopenkin tunnelmia

Toisena vastaan asteli Rovaniemen NMKY, jonka isokokoiset tytöt saivat meidän tyttöjen puntit melkein tutisemaan! RoNMKY lähtikin peliin aggressiivisesti ja välillä se kostautui virheiden muodossa. RoNMKY teki koreja, mutta niin tehtiin mekin. Kuitenkin RoNMKY veti kaulaa meidän tyttöihin ja oli jo aika tukevassa johtoasemassa.. Puolessa välissä peliä meidän tytöt kuitenkin saivat ison vaihteen päälle ja taistelivat vimmatusti vastaan. Meidän tytöt tekivät koria korin perään ja kaikki tytöt tekivät hyvää puolustustyötä ja heiluivat päätä pidempiä tyttöjä pitäen. Viimeiseen erään lähdettiinkin enää kahden korin tappioasemassa ja voitto olikin yllättäen ihan mahdollinen. Viimeisessä erässä kuitenkin RoNMKY takoi koreja ja meidän tytöt eivät kovasta yrityksestä huolimatta enää pysyneet tahdissa mukana. Loppuen lopuksi kärsimme kirpaisevan 13 pisteen tappion, pelin päättyessä luvuin 36-49.

Joukkuehyökkäys

Pelien jälkeen lähdettiin ansaituille purilaisille ja käytiinpä ostamassa vähän herkkujakin kotimatkalle. Paluumatkalla spekuloitiin vielä moneen kertaan pelin tapahtumia ja kotiin jäi monta tarinaa kerrottavaksi. Seuraavia pelejä odotellessa..!

 

Johanna

Minityttöjen jojo