Oulun NMKY ja Oulun Kaupunki järjestivät ala-koulujen yhden korin 3 vs 3 pelit Ouluhallilla 27-28.11. 2013. Ennakkoasetelmat olivat kiinnostavat sillä turnaukseen oli ilmoittautunut kaikkien aikojen ennätysmäärä joukkueita – 188. Otteluita oli tiedossa lähemmäs 400. Sarjat paisuivat osaltaan jo niin suuriksi että järjestäjillä oli kova miettiminen miten saamme aikaan toimivan sarjaohjelman mutta järjestelyt sujuivat loistavasti ja 28 joukkueen sarjatkin saatiin hoidettua kunnialla loppuun asti.

Nuorten koululaisten seassa kuljeskeli myös Ynnin Amerikkalaiskolmikko Jemal Farmer, Corbin Thomas ja Aubrey Conerly. Miehet tuomitsivat pelejä, ottivat haaste-otteluja ja jakelivat nimikirjoituksia.

Johan Pomppas sai alkunsa 90-luvun puolessa välissä Tuiran Koululla jossa alkuun pelattiin kahtena vuonna kahdella kentällä. Pelaajia tällöin oli noin 200. Kahden vuoden jälkeen huomattiin että Tuiran Sali oli jo käynyt liian pieneksi ja siirtyminen isompaan oli väistämätöntä. Rajakylä toimi pelipaikkana 4 vuotta kunnes turnaus oli jo paisunut siihen kokoluokkaan että ainoa vaihtoehto oli Ouluhalliin siirtyminen. Tänä vuonna Ouluhallissa käyty turnaus pyöritettiin kahtena päivänä kymmenellä kentällä noin 900 pelaajan voimin !

Koripallon asema Oulussa kasvaa kokoajan ja viimeaikainen laji-näkyvyys on saanut houkuteltua uusia lajista kiinnostuneita nuoria myös koripallo-harjoituksiin. Myös Johan Pomppas-turnauksessa tehty markkinointi poiki meille monta uutta pelaajaa. Olemme Oulussa erittäin tyytyväisiä jäsenmäärien kehitykseen ja varaudumme myös tulevaan parhaamme mukaan !