Naisten II-divarijoukkue starttasi lauantaina kohti Vaasaa haastavalla kokoonpanolla. Peräti 5 4-5 paikan pelaajaa oli sairaana tai loukkaantuneena. Kasaan saatiin kuitenkin hyvä takapelaajista ja laitureista sekä yhdestä sentteristä koostunut joukkue. Pelipaikat menivät uudelleen jakoon, joten valmennusjohdolla oli haastava tehtävä edessään kun esimerkiksi ykköspointti sai pelata tänään kaikkia paikkoja otteluiden edetessä. Rovaniemen tytöt Veera, Elina, Ella ja Oona sekä Oululaiset Anna, Eeva, Anni ja Pilvi muodostivat pituudeltaan lyhyimmän joukkueen muutamaan vuoteen. Toki joukkueessa oli pituutta ja taitoa riittävästi päivän koitokseen.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin emäntäjoukkue Vaasan Salama, joka oli vahvistanut kokoonpanoaan kokeneella ja taitavalla sentterillä Katja Valkilla, joka tosin oli koko ottelun vaikeuksissa kahvaavalla pelityylillään joutuen lopulta kentältä virhetilin täyttyessä. Salama pelasi kauden parastaan, mutta Annin ja Elinan (valtaosa pisteistä vapareilla) hoitaessa korinteon Ynni vei voiton 64-68. Anni 16, Elina 15 ja Eeva 9 pistettä.

Sarjakärki Liikunnan Riemu Jyväskylästä oli paikalla vain kuuden pelaajan voimin, mutta heti Salama pelin jälkeen käydyssä kamppailussa Ynni oli vaikeuksissa. Ensimmäinen erä pelatiin tasaisissa merkeissä 18-19 Riemulle, mutta toinen ja kolmas erä oli tuskaa Ynnille. Kummassakin erässä tehtiin vain 6 pistettä ja Riemu lähti neljänteen erään 32-26 johdossa.

Edellisen pelin pistetytöt Anni ja Elina olivat koko pelin virhevaikeuksissa ja virhetili täyttyi Annin osalta jo neljännen jakson alussa. Pallo poltteli koko pelin käsiä ja harhasyöttöjä, askeleita ja huonoja heiton valintoja tuli liian paljon. Riemu karkasi erinomaisella heittopelillä jo kahdenkymmen pisteen johtoon, mutta viimeisten minuuttien kirin jälkeen lukemiksi jäi Riemun hyväksi 58-47. Veera ja Anna 13 pistettä.

 

Cafe Rondon hyvän bufeen ja Kaartax Ay tasaisen kyydin (kiitokset Kaartax ay:lle ja kuski Matille Joulupukki ja Noitarumpu-elokuvasta ja joulukarkeista) jälkeen olimme Oulussa jo kymmenen jälkeen Rovaniemen tyttöjen jatkaessa Veeran äidin kyydissä kohti Rolloa.