Pohjoista sarjaa pelaavat minitytöt pääsivät tämän kauden toiselle pelireissulle Taivalkoskelle. Matkaan lähtivät Marika, Amanda, Saara S, Pieta, Sara L, Saara P, Venni, Viivi, Miia ja Oona. Valmentamisesta vastasivat tälläkin kertaa Risto ja Petra. Matka taitettiin bussilla ja linja-autossa, niin kuin yleensäkin, oli ollut tunnelmaa! Taivalkoski vastaanotti pelaajat kirpakassa -21 asteen pakkasessa.

Ensimmäisenä vastaan asteli Taivalkosken Kuohu. Taivalkosken tytöt olivat suurimmaksi osaksi Ynniläisiä vanhempia ja meidän tyttöjä jännitti tuleva peli. Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja meidän tytöt pistivät parastaan. Taivalkoski pääsi kuitenkin heti alussa useamman korin johtoon. Ynnin peli parani edetessään, tytöt saivat palloa koriin ja pääsivät hyvin peliin kiinni. Meidän puolustustyö kuitenkin ontui välillä ja Taivalkoski taitavana korintekijänä sai liian monta koria tehtyä. Aika nopeasti näki, että Taivalkoski vie peliä. Meidän tytötkin tekivät mukavasti koreja, mutta pakko myöntää, että Taivalkosken pallot tuntuivat uppoavan koriin joka kerta, kun joku pääsi pallon kanssa lähellekään koria ja välillä vaikka eivät olleet lähelläkään koria. Peli päättyi Taivalkosken hyväksi luvuin 36-87.

Pelien välissä pukuhuoneen täytti kuitenkin oikein iloinen puheensorina ja höpötys. Tankattiin evästä, lämmiteltiin ja valmistauduttiin seuraavaan peliin. Tauolla päätettiin, että seuraavassa pelissä panostetaan raivokkaaseen kannustukseen ja kannustuslauluja harjoiteltiinkin ahkerasti. Jos ensimmäiseen pelin lähdettiin jännittyneenä, toiseen peliin lähdettiin jo innokkaana, valmiina voittamaan. Vastassa oli tällä kertaa Sallan Palloseura Black. Peli lähtikin upeasti käytiin. Meidän tytöt lauloivat kuuluvasti kannustuslauluja: ”puolusta Ynni puolusta, älä anna niiden tehdä koreja” ja ”kooohta Ynni tekee kooorin, eikä vastustajat sille mitään voi, EI VOI..!”. Lauluista tuntui olevan apua! Me tehtiin heti alkuun muutama kori, kunnes Salla tasoitti. Peli oli 8-8, sitten 12-12, pian jo 16-16. Mentiin ihan tasoissa. Aina, kun toinen teki korin, niin toinen jo kohta tasoitti. Ynnin kannustuslaulut raikasivat entistä kovempaa! Me mentiin parin korin johtoon, mutta sitten Salla taas otti kiinni. Huoltojoukkoja jännitti niin, että hyvä että uskalsi katsoa! Puoliajalle lähdettiin melkein tasapisteissä. Tauon jälkeen Ynnillä alkoi ote herpaantua ja Salla taas tuntui saaneen uuden vaihteen päälle. Salla veti kaulaa Ynniin, mutta nähtiin kuitenkin molemmilta vielä muutamia todella hienoja läpiajoja ja koreja. Hienon taistelun jälkeen hävisimme lopulta luvuin 28-48. Peli kulki kuitenkin koko ajan hyvin ja oli mukavaa katsottavaa. Hyvä Ynni!

Pelin jälkeen lähdettiin koko päivän himoitulle hamppareille ja limppareille. Tytöillä oli hyvä henki päällä ja kaikki tuntuivat olevan oikein tyytyväisiä päivään. Kotimatkalle lähdettiin mahat täynnä väsyneenä, mutta onnellisena.

Johanna jojo