Säynätsalon rankka reissu on nyt takana. Matkaan lähdettiin klo 6.00 Ynnin pihalta kuuden innokkaan pelaajan voimin. Alun perin matkaan piti lähteä kahdeksan pelaajaa, mutta valitettavasti kaksi tyttöä sairastui. Matkaan lähtivät Amanda, Julia, Miia, Oona, Sara I ja Venni. Lisäksi mukana oli valmentaja Risto ja jojo Sari. Meillä oli hyvin tilaa Matkamestareiden 16-hengen linja-autossa. Alkumatka autossa oli kylmä, mutta onneksi auto rupesi lämpenemään. Perillä Säynätsalossa oltiin 11.15. Tytöillä oli hyvin aikaa valmistautua ensimmäiseen peliin, jonka piti alkaa 12.

Ensimmäinen peli tytöillä oli Kokkolan Namika Girlssiä vastaan. Tytöt pelasivat hienosti ja olivat ensimmäisen erän jälkeen johdossa 11-4. Puolustus toimi ja syötöt menivät hyvin perille. Toisessa erässä Kokkolan tytöt ottivat kovan nousun ja erän lopuksi tytöt olivat niukasti johdossa 17-16. Kokkolan tyttöjen kova nousu jatkui kolmannessa erässä 27-34. Neljännessä erässä tytöt laittoivat kovasti hanttiin, mutta kuudella pelaajalla pelaaminen rupesi painamaan jaloissa ja Kokkola voitti pelin. Lopputulos oli 39-47. Vaihtoon pääsi aina kentän väsynein pelaaja ja kukin huilasi vuorollansa. Pelin aikana käytettiin kaikki aikalisät, jotta pelaajat pääsivät lepäämään. Korin teko paikkoja oli pelin aikana paljon, mutta harmittavasti tarkkuus puuttui eikä kaikki mennyt koriin. Tuomarit ottivat todella tarkasti virheet pelissä. Paljon vihellettiin askeleita ja kaksoiskuljetuksia kummallekin joukkueelle. Sallan tytöt kannustivat hienosti meidän tyttöjä pelin aikana.

Onneksi tytöt saivat huilata yhden pelin ajan. Tauolla tankattiin ja kannustettiin toista pohjoisen joukkuetta Sallaa.

Päivän toinen peli oli Säynätsalon omaa joukkuetta Säyriä vastaan. Säyrin tytöt aloittivat todella vahvasti ensimmäisen erän ja tytöillä oli puolustus hukassa. Syötötkään eivät menneet sinne minne piti ja vastustaja pääsi katkaisemaan monta hyökkäystä lyhyeen. Tytöillä näytti olevan puhti poissa. Eka erän jälkeen tilanne oli 6-12 Säyrille. Toisessa erässä tytöillä oli edelleen vaikeuksia. Korin tekotilanteita oli enemmän, mutta valitettavasti aina ei tullut koria. Puolustuksessa Säyrin tytöt pääsivät liian usein vapaana tekemään koreja. Erän lopuksi tilanne oli 14-22. Erätauolla Risto piti tytöille hyvän tsemppi puheen ja käytiin läpi pieleen menneitä tilanteita. Kolmannessa erässä tytöt löysivät jostain ylimääräistä energiaa ja peli rupesi kulkemaan hienosti. Puolustus terävöityi ja syötöt menivät sinne minne pitikin, koreja tuli. Erän lopuksi tilanne oli 23-28. Väsyneet tytöt laittoivat mahtavasti hanttiin. Neljännessä erässä tyttöjen hieno nousu jatkui ja peli saatiin nopeasti tasan 30-30. Puolustus pelasi ja koreja tuli. Tytöt olivat niukasti johdossa, kunnes yksi tytöistä Julia loukkaantui kovassa pelitilanteessa. Säyrin puolustus otti kovasti palloa ja Julia kaatui kovassa vauhdissa naama edellä seinään. Tilanne näytti hurjalta. Verta tuli ja kyyneleet vuotivat. Säyriltä saatiin nopeasti ensiapua. Pelin lopuksi sattumalta paikalle tullut lääkäri tarkisti tytön ja kaikki oli kunnossa. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Pelaajan loukkaantumisesta huolimatta tiukka peli jatkui. Viisi tyttöä jatkoi hienosti peliä ja aikalisän aikana Risto piti tytöille tsemppaus puheen. Tytöt laittoivat hanttiin, mutta puolustus ei enää toiminut niin hienosti ja Säyri sai koreja. Peli päättyi harmittavasti 36-40 Säyrin voittoon.

Kotimatkalla tytöissä ei näkynyt väsymys, vaikka takana oli rankka päivä. Auton täytti iloinen puheen sorina. Kovan päivän päälle pelaajat söivät Hirvaskankaalla Hesburgerissa mahat täyteen ja kaupasta haettiin vähän herkkuja kotimatkaevääksi. Takaisin Oulussa oltiin klo 22.00. Matka meni hyvin ja tyttöjen kanssa oli mukavaa olla reissussa. Tytöt pelasivat hienosti ja kuusi tyttöä laittoi kaiken peliin!