Edessä oli jännä päivä, kun minitytöt lähtivät ensimmäistä kertaa pelireissulle pelaamaan keskistä aluesarjaa. Pelipaikkana oli Äänekosken ammattikoulu ja mukaan lähtivät Sara, Saara, Essi, Viivi, Pieta, Senni, Maikki, Iida, Venla, Fanni ja Jenni. Oikein mainio ja iskukykyinen tyttöjoukko! Valmentajaksi reissuun lähtivät Risto ja Emma. Päivä lähtikin varhain käyntiin, kun minibussi starttasi Ynnin tutulta parkkipaikalta jo seitsemältä. Reippaimmat kertoivat heränneen jo viideltä, mutta väsymyksestä ei näkynyt häivääkään! Vauhdikas ja äänekäs porukka lähti tien päälle. Matka kului eväspusseja rapistellessa ja juttuja kertoessa!

Yhden pikaisen tauon ja reilun 300km:n jälkeen olimme vihdoin perillä. Ensimmäisenä vastaan asteli Jyväskylän Honsu. Lämmittelyn jälkeen oltiinkin valmiina jo varsinaiseen koetukseen. Peli lähti käyntiin Ynnin osalta hyvin vaisusti ja tytöt tuntuivat olevan alkuun vähän hukassa kentällä. Honsu vetäisikin nopeasti pelin tilanteeseen 10-0. Ennen toisen neljänneksen alkua valmentajat pitivät tytöille hyvän tsemppipuheen ja siitä saivat tytöt uuden vaihteen päälle. Toinen neljännes olikin täysin Ynnin hallinnassa, koreja tuli seitsemän melkein peräkkäin, pelitilanteen ollessa yhtäkkiä 14-14. Tyttöjen peliä oli ilo katsella! Treeneissä harjoitellut hyökkäyskuviot toteutuivat nyt upeasti kentällä ja puolustus toimi loistavasti. Nähtiin myös pari todella hienoa kolmen pisteen koria. Kolmas neljännes jatkui myös hyvin tasaisena taisteluna, pelitilanne jakson jälkeen oli 23-20 Honsulle. Viimeinen neljännes meni kuitenkin Honsulle, kun meidän pallot pomppivat jatkuvasti epäonnisesti rimaa hipoen ohi korien. Honsun korit taas tuntuivat sujahtavan helposti sisään. Heittopaikkoja oli kyllä meilläkin useita ja peli jatkui edelleen taitavana läpi koko pelin. Kuitenkin viimeinen erä jouduttiin taipumaan Honsun edessä, loppulukemien ollessa 31-23.

Ynni - HoNsU 31-33

HoNsU – Ynni 31-23

Seuraavaksi vastassa olivat Laukaan joukkue LU-minitytöt. Peli alkoi hyvin tasaisesti. Ensimmäisen neljänneksen Ynni vei täpärästi luvuin 7-8. Puoliajalle mentiin Ynnin johtaessa edelleen luvuin 12-19. Peli kulki hienoisessa Ynnin johtoasemassa lähes loppuun asti tyttöjen juostessa kenttää edestakaisin, molempien tehdessä koreja vuoronperään. Välillä LU-minit kuroivat pisteissä todella lähelle ja välillä taas Ynni veti kaulaa vastustajiin. Kolmannen neljänneksen Ynni vei edelleen täpärästi luvuin 26-27. Viimeisessä erässä kuitenkin LU-minitytöt saivat uuden vaihteen päälle ja teki peräkkäin useamman korin mennen yhtäkkiä pisteissä edelle 33-30. Molemmilla joukkueilla oli kova voitontahto ja kaikki tekivät kovasti töitä. Vuoroin taisteltiin Ynnin päässä, vuoroin LU-minien. Peli oli piinaavaa katseltavaa ja katsomo eli mukana jännityksessä hengitystä pidätellen! Loppu peli mentiin todella tasaisesti ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan yhtäkkiä aivan hukassa kentällä. Kummatkin yrittivät puolustaa raivoisasti, mutta väsymys ja jännitys näkyi kentällä virheiden muodossa. Aikalisät käytettiin hyväksi ja lopussa saatiin onneksi tehtyä ratkaisevat pari koria ja johtoasema oli taas Ynnin. Lopussa meidän peli oli jälleen aika sekaisin, mutta niin oli onneksi vastustajankin ja saatiin pidettyä johtoasema loppuun asti! Vihdoinkin VOITTO!! Loppulukemaksi kirjattiin 33-34. Tytöillä oli hymy herkässä!

LU-minitytöt - Ynni 33-34 ja voitto kotiin

LU-minitytöt – Ynni 33-34 ja voitto kotiin

image (2)

Kättelyt

Kotimatkalle lähdettiin iloisessa tunnelmissa ja mahat syötiin täyteen Viitasaaren huoltoasemalla. Ostettiinpa vähän herkkujakin juhlan kunniaksi! Voitto riemastutti tyttöjä ja oli mahtavaa nähdä ilo heidän kasvoilla! Tosin joka reissussa ja sen jälkeen on tytöillä ollut niin kivaa, että lienee lopputulos kuitenkin vielä sivuseikka! ”Hävittiin tai voitettiin, reilu peli pelattiin, YNNI!”

– Joukkueenjohtaja Johanna Kukka