Jo Oulussa perinteiseksi koululaisliikuntatapahtumaksi muodostunut Johan Pomppas! –turnaus valtasi Ouluhallin keskiviikkona 3.12., jolloin turnaus pyörähti käyntiin 1-4-luokkalaisten sarjojen osalta. Torstaina 4.12. pelit jatkuvat 5.-6.-luokkalaisten sarjoilla.
Kyseessä on alakoululaisten katukoristurnaus, jossa pelataan koripalloa yhteen koriin 3 vs. 3 –pelinä. Tämän vuoden turnaus on lyönyt kaikki aiemmat ennätykset joukkueiden osallistumis- ja pelaajamäärässä. Ilmoittautuneita joukkueita on yhteensä peräti 224 ja pelaajamäärässä tullaan ensimmäistä kertaa pääsemään 1000 pelaajan.
Oulun NMKY järjestää turnauksen yhdessä Oulun kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluiden kanssa. Jotta turnaus on mahdollinen, niin Ynnin juniorivalmentajia sekä C-, B- ja A-ikäisiä pelaajia ja muutama aikuispelaaja on talkoohengessä avustamassa turnausjärjestelyissä (mm. tuomarointi- ja tulospalvelutehtävissä). Ynnin puolelta työntekijöitä on mukana kahden päivän aikana reilut 30. Lisäksi kaupungin liikuntapalveluiden puolelta tapahtuman järjestelyissä on mukana Kati Grekula sekä Päivi Karppinen.
Oulun Johan Pomppas! –koripalloturnaus on koko Suomen mittakaavassa yksi suurimmista, ellei jopa suurin yksittäinen koripallon koululaisliikuntatapahtuma. Kuten joukkue- ja pelaajamääristä voi päätellä, niin turnaus voi hyvin ja kehittyy koko ajan suuremmaksi. Tavoitteena on, että vuoden 2015 turnaus on jälleen suurempi, hienompi ja näyttävämpi kuin tämän vuoden tapahtuma.
Pelit jatkuvat siis huomenna torstaina 4.12. Ouluhallilla 5.-6.-luokkalaisten sarjojen osalta, jolloin otteluita pelataan yhteensä huikeat 280 kappaletta! Ottelut käynnistyvät huomenna klo 9.00 ja päättyvät n. klo 14.30.

Kaikille tervetuloa seuraamaan vauhdikasta koululaiskorista Ouluhallille!