Viime sunnuntaina mikrot pääsivät pelaamaan ensimmäiset oikeat koripallopelinsä tälle kaudelle. Karjasillalla koululla pelasi yhteensä peräti kahdeksan joukkuetta: ONMKY mikrotytöt ja -pojat, Ylivieskan Kuula, Kajaanin Honka, Kalajoen Nuorisoseura sekä kolme pikkusudet koriskouluista koostettua joukkuetta, Pikkusudet Lakers, Heat ja Bulls. Pikkusudet joukkueiden pelaajat tulivat Kiiminkijoen, Oulunsuun, Hintan, Lintulammen ja Koskelan kouluista. Pelejä oli luvassa kahdella kentällä yhteensä kymmenen kappaletta.

mikrorieha(5)mikrorieha(3)

Koriskoululaisista näkyi, että kyseessä oli ensimmäinen oikea koripallopeli. Välillä oli vaikeuksia muistaa pomputtaa palloa ja välillä unohdettiin missä sivuraja meni. Onneksi tytöt ja pojat eivät antaneet tämän ja hieman ylisuurien peliasujen häiritä. Koreja juhlittiin kovin huudoin ja yleisö eli ohiheitoissa mukana. Koriskoululaisille sovittiin säännöksi käydä koskemassa puolustuspään seinää korin jälkeen ja pelaajat juoksivatkin tunnollisesti melkein seinään pahki onnistuneen heiton myötä. Peli parani nopeasti ja jo toisessa pelissä koreja tuli enemmän ja puolustuskin toimi paremmin. Kentällä pidettiin hauskaa ja kaveria muistettiin kannustaa.

ONMKY mikropojat olivat mukana isolla 16 pelaajan joukkueella. Alkuperäinen suunnitelma oli jakaa pojat kahteen joukkueeseen, mutta vähäisten ilmoittautumisten vuoksi vain yksi joukkue ilmoitettiin mukaan. Lopulta poikia olikin 16 ja ei siinä mitään. Kaikki saivat peliaikaa ja vaikka tällä kertaa voitot jäivät saamatta, niin kehitys näkyi ja poikien peli paranee koko ajan.

mikrorieha (2)mikrorieha(4)

 

 

ONMKY mikrotytöt sen sijaan voittivat jokaisen pelinsä. Viimeisin peli Kajaanin Honkaa vastaan oli tiukka vääntö, mutta tytöt pitivät pintansa loppuun asti. Lopputulos Ynnin tytöille 21-15. Osa tytöistä on pelannut yhdessä jo muutaman vuoden ja tämä näkyy kentällä. Aina kuitenkin löytyy parannettavaa. Tästä on molempien joukkueiden hyvä jatkaa harjoituksia kevään turnauksia varten.

Tulokset

Kenttä 1 (lavan puoleinen kenttä)

10:00 ONMKY Pikkusudet Lakers – ONMKY Pikkusudet Bulls 23-8

10:45 ONMKY Pikkusudet Bulls – ONMKY Pikkusudet Heat 20-6

11:30 ONMKY Mikrotytöt – Ylivieskan Kuula 44-8

12:15 Kajaanin Honka – Kalajoen Nuorisoseura 4-36

13:00 ONMKY Mikrotytöt – Kajaanin Honka 21-15

Kenttä 2

10:00 ONMKY Mikrotytöt- ONMKY Mikropojat 22-4

10:45 Kalajoen Nuorisoseura – Ylivieskan Kuula 44-0

11:30 ONMKY Mikropojat – Kajaanin Honka 8-24

12:15 ONMKY Pikkusudet Heat – ONMKY Pikkusudet Lakers 10-17

13:00 ONMKY Mikropojat – Kalajoen Nuorisoseura 9-44

Pelien päätteeksi kaikki pelaajat saivat kaulaansa pikkusudet mitalin, jolla pääsi myös katsomaan Ynnin miesten edustuksen peliä Urheilutalolle. Moni mikroriehalainen näkyikin katsomossa kannustamassa Ynni 83-71 voittoon Tampereen pyrinnön II joukkueesta.

mikroriehamikrorieha(6)

 

Seuraavat pikkususiriehat (entinen nimi mikrorieha) järjestetään Kajaanissa 17.1.2015, Rovaniemellä 14.2.2014 sekä mahdollisesti maaliskuun aikana Oulussa.

Omasta puolesta haluan sanoa kiitokset kaikille mikroriehaan osallistuneille pelaajille, talkoolaisille, vanhemmille, tuomareille, toimitsijoille ja kannustajille.  Ilman teitä tämä tapahtuma ei olisi onnistunut. Olen varma, että kaikki pelaajat saivat kokea onnistumisen riemun turnauksessa mikä innostaa jatkamaan koripallon parissa vielä pitkään.

Sini Kokkonen