Ynnin B-pojat kävivät sunnuntaina 24.1. Kokkolassa pelaamassa B-poikien keskisen alueen I-divaria kahden ottelun verran. Mukana oltiin 11 pelaajan voimin: Henkka, Jani Timonen, Mikael, Konsta, Jani Tiiliharju, Iivari, Jaakko, Janne, Saku, Frans ja Jere. Mika toimi koutsina ja Juhani vastasi joukkueenhuollosta.

B-pojat näyttivät turnauksessa, että haluavat tosissaan kamppailla keskisen alueen I-divarin voitosta. Kokkolan turnauksen ensimmäisessä ottelussa kaatui Vaasan Salama 78-56 ja toisessa pelissä Ynnin kovuuden sai kokea isäntäseura Kokkolan NMKY – Lukemat Ynnille peräti 113-43. Voittojen myötä Ynni siirtyi sarjan piikkipaikalle 8:lla voitolla ja 2:lla tappiolla.

Ynni vs. Vaasan Salama: 78-56

Vielä joulukuisessa kotiturnauksessa Vaasan Salama oli vain suupala Ynnille. Nyt vastassa oli kuitenkin paljon parempi joukkue ja voiton eteen saatiin tehdä täysillä töitä.

Vaasalaiset tulivat piirun verran valmiimpana ottelun alkuun kuin Ynni. Salama kamppailivat kovaa levy- ja irtopalloista, eikä Ynni ollut ottelun ensimmäisellä puolikkaalla tähän täysin valmis vastaamaan. Pieni flekmaattisuus näkyi myös nukahduksissa 5 vs. 5 puolustuksessa, mikä johti liian moneen helppoon layup -viimeistelyyn vaasalaisille. Ottelu eteni tasaisesti toisen jakson puoliväliin asti, jolloin Ynni onnistui nykäistä puoliajalle 8 pisteen johdon.

Puoliajan jälkeen peli jatkui Ynnin komennossa. Väsy alkoi painaa vain 7 pelaajalla mukana ollutta Salamaa, kun taas 11 pelaajan Ynni sai jaettua kaikille pelaajille hyvin huiliminuutteja ja tätä kautta pidettyä hyvän intensiteetin pelissään. Kolmas neljännes 9 pistettä Ynnille. Viimeinen neljännes oli enemmän ja vähemmän pelailua molemmilta joukkueilta.

Ynni vs. Kokkolan NMKY: 113-43

Ynnillä oli kova halu kuitata tässä ottelussa viime vuoden marraskuussa kärsitty jatkoaikatappio. Ottelun alla tuli myös tieto, että kaksi KoNMKY:n avainpelaaja on loukkaantumisten takia poissa.

Ynni ei antanut tämän vaikuttaa asenteeseen, vaan tuli lujaa pelin alkuun. Joukkue heitti todella kovalla prosentilla niin läheltä kuin kaukaa. Puolustus toimi myös, mikä johdatti joukkueen moneen nopeaan hyökkäykseen.

Tulos ensimmäisen neljänneksen jälkeen Ynnille 30-14. Tämä oli vain alkusoittoa ja samanlainen rynnistys jatkui läpi pelin, vaikka joukkue siirtyikin hyvin nopeasti viisikkopeluutukseen (vaihdettiin 3-4 min välein kaikki viisi miestä). Jotain kuvaa totaalisesta Ynnin hallinnasta antaa, että Ynni teki ensimmäisellä jaksolle enemmän pisteitä kuin vastustaja kolmella ensimmäisellä jaksolla yhteensä.

Valmentajan kommentti

Upeaa on huomata, että joukkue kasvaa koko ajan paremmin ja paremmin yhteen. Joukkuepelaaminen niin hyökkäys kuin puolustuspäässä on yhtenäisempää, valinnat mitä otetaan ovat oikeita ja nopeat hyökkäykset lähtevät terävästi.

Erittäin iloiseksi tekee se, että yhä useammalla pelaajalla alkaa löytyä heittouhkaa kolmen pisteen takaa tai ainakin puolimatkasta. Tämä avaa tilaa ajoille koria kohti ja myös pallottomien pelaajien liike ajotilanteissa paranee koko ajan.

Peli ei kuitenkaan ole vielä lähimainkaan valmista. Paljon kehitettävää riittää. Joka tapauksessa hienoa jatkaa työtä tämän motivoituneen joukkueen kanssa pelin kehittämiseksi, kun mennään kohti kevään ratkaisevia turnauksia.