B-poikien keskinen aluesarja jatkui lauantaina 20.2. Vaasassa otteluilla Kokkolan NMKY:tä ja Vaasan Salamaa vastaan. Sairastelut ja muut siviilipuolen kiireet verottivat jonkun joukkueen iskukykyä, mutta voitto-mielessä reissuun lähdettiin. C-poikien puolelta turnaukseen saatiin avuksi Aappo ja Oliver ja lisäksi kahdeksan B-ikäistä olivat matkassa: Henkka, Begani, Eero, Iivari, Jaakko, Janne, Saku ja Jere.

Kaimaseura Kokkolasta oli vastassa ensimmäisessä ottelussa. Kauden aikaisemmat kohtaamiset olivat Ynnin eduksi 2-1. Viimeisissä kamppailuissa Ynni oli ollut vahvasti niskanpäällä. Ottelu lähti hyvin käyntiin ja Ynni vyörytti ensimmäisen jakson itselleen nopeiden hyökkäysten ja tarkan heittopelin ansiosta lukemin 21-6. Kokkola ja erityisesti vaaralliseksi tiedetty Oskari Lampinen heräsivät peliin toisella jaksolla. Oskarin 13 pisteen turvin jakso Kokkolalle 20-13.

Kolmas jakso lähti Ynnin osalta haparoiden liikkeelle Namikan noustessa parhaimmillaan jo kuuden pisteen iskuetäisyydelle. Tämän jälkeen Ynni sai koneensa käymään kaikilla sylinterillä ja porhalsi jakson itselleen 30-13. Kokkolalle toinen peräkkäinen peli ja vain seitsemän poikaa mukana, johti väsymykseen ja Ynni leikitteli voittoon lopulta helposti 96-55.

Vain 20 min tauko ja Vaasa-pelin ylösheitto oli jo ilmassa. Palautumisaikaa fyysisesti ja henkisesti ei siis juurikaan jäänyt. Vaasa tiedettiin vaaralliseksi vastustajaksi, joka oli parantanut kovasti otteita kauden mittaan konkarivalmentajansa Jukka Mantereen johdolla. Viime ja tämän kauden aikana on käyty monta tiukkaa vääntöä näiden joukkueiden kesken. Viimeisemmissä otteluissa Ynni oli useammin poistunut voittajana areenalta, mutta tänään oli Salaman vuoro juottaa karvasta kalkkia.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli vielä Ynnin hallintaa. Puoliaikatulos 43-28, eli 15 pistettä Ynnille. Puoliajan jälkeen kentälle asteli sisuuntunut Vaasan joukkue ja Ynnin jalat olivat unohtuneet kopin puolelle. Vaasa juoksi viiden ensimmäisen minuutin aikana 14-0 runin ja Ynnin johto oli syöty. Hiljalleen Ynnikin alkoi saada stoppeja puolustuksessa ja onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Loppupeli oli sitten yhden tai kahden korin peliä Ynnin useammin johtaessa peliä.

Loppuhetkillä kotijoukkue oli kuitenkin hiukan taitavampi ja onnekkaampi myös kahden peräkkäisen ottelun väsymyksen painaessa Ynnin kintereissä. Salama kampesi ottelun viimeiselle minuutilla tasatilanteesta 71-71 lopulta viiden pisteen voittoon 76-71. Vaasalaisten ehdoton hahmo, jota Ynnin puolustus ei saanut kuriin, oli Oskari Mäkinen. Takamies johti peliä hienosti, hyökkäsi terävästi pallollisena, pallottomana jallitti puolustusta oikein ajoitetuilla takaovileikkauksella ja heitti kaukaa myös tarvittavan tehokkaasti. Hienon ottelun pelanneelle miehelle kaikkiaan hulppeat 40 pistettä.

Vaasan turnaus oli oiva mittari Ynnin joukkueelle ja osoitti selvästi, mitkä asiat vaativat petraamista loppukauden osalta. Tappiosta huolimatta joukkue lähtee pää pystyssä ja hyvällä tsempillä rakentamaan hyvää kevätkautta. Ei ole mitään syytä olettaa, etteikö joukkue tulisi pelaamaan kevään tärkeissä otteluissa historiansa parasta koripalloa!

Keskisen aluesarjan voitto on edelleen Ynnin omissa käsissä. Voittamalla 16.4. Karjasillalla pelattavassa kauden päätösturnauksessa Säynätsalon Riennon sekä Äänekosken Huiman Ynni juhlii sarjan voittoa.

 
Teksti,
Mika Lustig