ONMKY:n koripalloilijoita osallistui vuoden 2017 Tallink-turnaukseen kolme joukkuetta: A- ja B-pojat kilpasarjoissa ja C-pojat Fun-sarjassa.

C-pojat aloittivat bussimatkan jälkeisessä ensimmäisessä pelissä voitolla Turun NMKY:stä hieman sekavan esityksen jälkeen. Lauantaina kolmen pisteen voitto aamuottelussa JKS:stä vei pojat pelaamaan lohkovoitosta Klaukkalan sisarseuraa vastaan. KlaNMKY oli kuitenkin kärkikamppailussa vahvempi ja sysäsi Oulun pojat pelaamaan sijoista 5-8. Jatko-otteluista pojat ottivat kaksi selkeää voittoa ja tuloksena Fun-sarjan 5. sija. ”Pojat paransivat peli peliltä. Turnauksen aikana jokainen pelaaja heilutti korisukkaa ja parhaimmillaan näimme saumatonta joukkuepeliä molemmissa päissä kenttää. Paljon on vielä töitä tehtävänä, mutta suunta on oikea. Pojat nauttivat hyvin järjestetystä turnauksesta ja olivatkin pelkkää hymyä koko viikonlopun!”, kommentoi valmentaja Juha Valkama poikien otteita turnauksessa.

B-pojat ottivat kilpasarjan lohkovaiheessa kolme selvää voittoa, peleissä kaatuivat Honka Green, Sykki ja Kaarinan Ura, lohkovoitto pojille korierolla 141-75. Kolmella Rovaniemen NMKY:n pelaajalla vahvistettu joukkue lähti siis sunnuntain peleihin pelaamaan mitalleista ja sijoista 1-4. Välieräottelussa sunnuntaiaamuna vastaan arpa heitti Tampereen Pyrinnön. Useammalla maajoukkuepelaajalla varustettu Pyrintö oli selkeästi vahvempi ottelussa ja raivasi tiensä finaaliin ja koko sarjan voittoon. Pronssiottelussa välierän väsyttämä joukkue ei saanut enää jalkojaan liikkeelle ja mitalit lähtivät Jyväskylään HoNSU:lle. Tuloksena kuitenkin 4. sija kilpasarjassa oli varsin hieno suoritus pojilta muutaman tärkeän pelaajan puuttuessa. Joukkueen valmentaja Jorgo Dakaij veti turnaukseen yhteen näin: ”Välieräottelussa taistelimme hienosti ylivoimaista vastusta vastaan ja pronssiottelussa energiat oli jo kulutettu loppuun. Kaiken kaikkiaan pelasimme turnauksessa hienoa koripalloa ja olen todella ylpeä pojista!”

A-poikien kilpasarjan ottelut ONMKY:n osalta alkoivat ottelulla KarhuKobria vastaan. Pohjanmaan yhdistelmäjoukkue tuli otteluun hyvin aktiivisesti puolustaen ja pakotti oululaiset useisiin pallonmenetyksiin. Kun myös hyökkys kulki ja kolmoset upposivat tehokkaasti, otti KarhuKobrat voiton pelistä ja etenikin myöhemmin koko turnauksen voittoon. Seuraavassa pelissä Espoon Hongan ”Kelohonka”-joukkuetta vastaan pojat lähtivät ensimmäisestä tappiosta sisuuntuneina hyvin otteluun ja pelasivat hyvä tasaisen pelin. Loppuhetkillä Honka oli kuitenkin hitusen onnekkampi ja pienen tuomarivirheenkin avustamana otti täpärän 45-43 voiton. Viimeisessä pelissä otettu voitto Sykistä nosti pojat lohkossa toiseksi ristiin menneiden pelejen ja hyvän korieron turvin, ja lähtivät sunnuntaihin pelaamaan sijoista 5-8. Sunnuntain kaksi tiukkaa ottelua päättyivät kuitenkin tappioihin ja näin ollen loppusijoituksena sija 8.
”Nousujohteinen turnaus. Alkuun selvästi jännitti ja vastustajien intensiteetti tuli yllätyksenä. Lauantaina puhuttiin positiivisesta ilmeestä ja valmiudesta pelata täysillä heti alusta lähtien. Oltiin yhdessä sitä mieltä, ettei näitä pelejä saa tuhlata. Otetaan mieluummin kaikki oppi irti. Pojat paransivat hienosti ja tukivat toisiaan. Kovien pelien puute näkyy kaikissa meidän juniorijoukkueissa; taitojen puolesta meillä on saumat pärjätä, mutta ne pitäisi saada kunnolla esiin kovemmassakin paikassa! Tällaisista turnauksista on meille todella paljon hyötyä.”, summasi turnauksen antia turnauksessa A-poikia luotsannut edustusjoukkueen päävalmentaja Jussi Eskola.