Ynnin naisten edustusjoukkue on totuttuun tapaan mukana naisten II-divisioonassa. Joukkue on uudistunut melkoisen paljon edellisistä kausista. Joukkueen kokenutta kaartia edustavat edelleen Anna Kauniskangas ja Eeva Nyberg. Muut joukkueen aikuispelaajat ovat Anni Karjalainen, Suvi Turunen, Niina Martikainen ja Petra Prittinen. Anni teki joukkueeseen paluun vaihto-oppilasvuotensa jälkeen. Suvi ei ole vielä pelihommiin päässyt polvivamman jäljiltä, mutta toiveissa on, että Suvi pukee pelipaidan päällensä kevätkauden aikana. Ynnin kasvatti, Niina Martikainen, on joukkueen uusia aikuispelaajia. Toinen uusi kasvo aikuispelaajien puolella on Petra Prittinen. Petra on kotoisin Kalajoelta, opiskelee Vimpelissä ja harjoittelee Vimpelin Vedon naisten korisliigajoukkueen mukana. Vielä rahkeet ei riitä kovin isoihin minuutteihin Korisliigatasolla, mutta Ynnin edustusjoukkueessa Petra on isossa roolissa.

Aiemmilta kausilta jo kokemusta naisten II-divarista omaavia juniori-ikäisiä pelaajia joukkueessa ovat: Sofia Vanhala (synt. 2001), Gresa Pllashniku (synt. 2001) ja Amanda Kulju (synt. 2001). Uusina kasvoina naisten edustusjoukkueessa tällä kaudella nähdään vielä B-juniori-ikäiset Amanda Isoaho (synt. 2002) ja Meri Malinen (synt. 2002).

Joukkueen vastuuvalmentajaksi muutaman kauden tauon jälkeen paluun teki Mika Lustig. Syksyn aikana joukkueen apuvalmentajana aloitti espanjalaistaustainen Diego Guzman.

KESKISEN ALUEEN II-DIVISIOONA

Keskisen alueen II-divisioonassa on jo usean vuoden ajan ollut hyvä määrä joukkueita. Tälläkin kaudella sarjaa pelataan peräti 10 joukkueen voimin. Ynnin lisäksi mukana ovat seuraavat joukkueet: HoNsU/JBA (Jyväskylä), HoNsU II (Jyväskylä), Huima II (Äänekoski), Lapuan Korikobrat, Laukaan Urheilijat, Liikunnan Riemu (Jyväskylä), Linkki Girls (Kuopio), Muuramen Urheilijat, ja Vaasan Salama.

Naisten II-divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana, eli kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdesti. Näin ollen sarjassa pelataan 18 ottelua. Ottelut pelataan pääsääntöisesti turnausluonteisesti, siis kaksi ottelua samana päivänä.

Sarjan voittanut joukkue selviytyy mukaan Divarikarsintojen esikarsintavaiheeseen. Lisäksi II-divareitten paras toiseksi sijoittunut joukkue pääsee mukaan esikarsintavaiheeseen.

YNNIN SARJA-AVAUS 15.10. ÄÄNESKOSKELLA

Ynni aloitti pelikautensa II-divisioonassa sunnuntaina 15.10. vieraspelireissulla Äänekoskelle. Mukana reissussa oltiin kahdeksan pelaajan kokoonpanolla: Anna, Amanda K, Sofia, Petra, Niina, Gresa, Anni ja Eeva. Mika ja Diego koutsasivat ja Suvi vastasi joukkueen huoltajan tehtävistä.

Vastassa oli ennakkoon kaksi kovaa joukkuetta; Laukaan Urheilijat ja kotijoukkue Äänekosken Huima II. Laukaan Urheilijat olivat .pelanneet aiemmin jo kaksi ottelua, jotka olivat molemmat päättyneet laukaalaisten eduksi (voitot Huima II:sta ja Muuramen Urheilijoista). Huiman joukkue taas koostuu pitkälti Huiman Korisliigajoukkueen nuorista suomalaispelaajista, joten odotettavissa todella kovatempoinen ja fyysinen ottelu.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Laukaan urheilijat. Laukaan pelin sielu on mittavan uran naisten Korisliigassa pelannut Sanna Jämsen. Paljon ottelussa tulisi kulminoitumaan siihen, miten hyvin Jämsen saataisiin kuriin.

Jo pelin alku osoitti sen, että pelistä oli tulossa todella kova kamppailu. Ottelun alkuhetkillä Ynni oli hiukan alakynnessä kovaa taistelevien laukaalaisten kanssa. Kun vastustaja käytti vielä korintekopaikat paremmin hyödyksi, niin ensimmäinen jakso Laukaalle 18-11. Toisella jaksolle lähdettiin parantamaan levypallopelaamista ja tämä tuottikin tulosta. Puoliajalla eroa oli Laukaan eduksi enää pisteen verran, tulos 24-23. Myös toinen puoliaika alkoi tasaisesti. Laukaa ei päässyt karkuun, mutta myös Ynnin tuntui tuskallisen vaikealta päästä ottelussa johtoasemaan. Lopulta tämä tapahtui viimeisen jakson puolivälissä, kun Niina onnistui hyvän joukkuepelin tuloksena kahdesta perättäisestä hyökkäyksestä saamaan korin ja vielä bonusheiton päälle. Viimeisellä minuutilla Laukaa tuli vielä pisteen päähän Jämsenin kovalla kolmosella. Ynnin hermo kuitenkin piti loppuhetkillä ja Petra iski ratkaisun kylmäverisellä kolmeen pisteen heitolla 25 sekuntia ennen loppua.

Parin tunnin huilin jälkeen oli vuorossa kovaksi tiedetty Huiman II -joukkue. Jo ennakkoon oli tiedossa, että ottelusta tulisi todella kovatempoinen. Huima pyrkisi hallitsemaan tempoa prässäämällä ja juoksemalla kovaa. Ynnin tavoite taas oli tilaisuuden tullen hidastaa ottelutempoa.

Taas ensimmäinen jakso oli vaikea. Huima hallitsi sitä sekä hyökkäys-, että puolustuspäässä. Aggressiivinen puolustus tuotti pallonriistoja ja Huima pääsi iskemään nopeilla. Hiljalleen Ynni pääsi paremmin pelitempoon ja ottelun kamppailukovuuteen mukaan ja peli tasoittui. Ensimmäinen jakso kuitenkin Huiman nimiin 21-14. Toinen jakso oli Ynniltä todella vahva. Joka pallosta kamppailtiin ja korien viimeistelykin oli hyvällä tasolla. Ynni karkasi puoliaikajohtoon 35-27. Toisesta puoliajasta tuli Ynnille haastava. Toinen kovatempoinen peli kahdeksalla pelaajalla alkoi painaa kintereissä. Huima painoi herkeämättä päälle ja prässin purku kulutti paljon energiaa ja se näkyi myös pallonmenetyksinä. Taistelun puutteesta ei kuitenkaan voi Ynnin pelaajia syyttää. Ihan kaikki laitettiin peliin, mitä tankissa vielä oli. Huima kuitenkin oli ratkaisuhetkillä piirun energisempi ja ennen kaikkea painoi loppuhetkillä ratkaisuheitot sukkaan. Huimalle täysipistepotti lukemin 67-63.

VALMENTAJAN KOMMENTIT

Tänään saatiin pelata kaksi kovatempoista ja fyysistä koripallo-ottelua. Helppo olla ylpeä joukkueen taisteluasenteesta, miten kaikki laitettiin likoon. Hankalissakaan tilanteissa päätä ei roikotettu, vaan taisteltiin loppuun asti.

Tällaiset kovat fyysiset väännöt ja kovan tempon ottelut kehittävät ja hitsaavat parhaalla mahdollisella tavalla joukkuetta yhtenäisemmäksi. Paljon on vielä kehitettävää ja paljon tullaan varmasti kehittymään joukkueena kauden mittaan, mutta todella hienoa, että jo nyt pystyttiin pelaamaan molemmissa otteluissa voitoista. Oletettavaa kuitenkin on, että Huima II sekä Laukaan Urheilijat ovat kärkipään joukkueita sarjassa.

Kehitettävää jäi kovan paineen alla pelaamiseen, miten prässi saadaan purettua varmasti ja miten pallosta saadaan pidettyä kovan paineen alla perempi huoli.

Myös hyökkäyspelaamisessa oli jo nyt paljon hyviä elementtejä. Joukkue pyrki hyvin toteuttamaan joukkueen pelitapaa. Ja aina oltiin vahvoilla, kun maltettiin liikuttaa palloa riittävästi syöttämällä. Ongelmat hyökkäyspelissäkin tuli kovan paineen alla. Vielä näissä tilanteissa ei oltu joukkueena riittävän valmiita organisoimaan ja rauhoittamaan peliä.

Kausi on kuitenkin vasta alussa ja näissä asioissa tullaan harjoittelun ja pelien kautta kehittymään varmasti.