Naisten edustusjoukkue pelasi sunnuntaina (29.10.) kauden toisen turnauksensa. Kausi starttasi pari viikkoa sitten Äänekoskella. Tuolloin joukkue pelasi kaksi kovaa peliä voittaen Laukaan Urheilijat ja häviten niukasti Äänekosken Huima II:lle. Kauteen saatiin kuitenkin hyvä startti.

Syyslomaviikko oli hiukan päässyt rokottamaan joukkueen kokoonpanoa ja liikenteessä oltiin tällä kertaa seitsemällä pelaajalla. Kokoonpanossa olivat mukana: Eeva, Anna, Meri, Gresa, Niina, Anna ja Petra. Mika vastasi valmennuksesta ja Suvi joukkueenjohtajan tehtävistä.

Vähäinen pelaajamäärä toi kovan haasteen turnaukseen, kun Ynnillä oli ohjelmassa kaksi perättäistä ottelua. Jokaiselle pelaajalle oli siis tulossa kovasti peliminuutteja molemmissa otteluissa. Isoin kysymys olikin, että miten joukkue jaksaisi pelata molemmat ottelut?

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Lapuan Korikobrat, joka on aivan uusi tuttavuus naisten II-divisioonassa. Lapua on sarjassa puhtaasti juniorijoukkueella, kun joukkue koostuu A- ja B-juniori-ikäisistä pelaajista. Ynni pääsi peliin hyvin sisään karaten ensimmäisen jakson lopulla jo 14 pisteen johtoon. Puolustus toimi ja hyökkäyksistä saatiin viimeisteltyä hyvällä prosentilla. Toisella jaksolla Lapua siirtyi paikkapuolustukseen, mikä aiheutti ongelmia Ynnille, eikä hyvistäkään heittopaikoista palloa ei saatu koriin. Stoppien myötä Lapua sai uskoa omaan hyökkäyspelaamiseensa ja ottelu tasoittui. Myös Ynnin puna-valkoisten lasien läpi katsottuna tuntui, että suurin osa 50/50 vihellyksistä kääntyi Ynniä vastaan. Toisen jakson pari viimeistä minuuttia oli Ynniltä taas parempaa taistelua, jonka turvin joukkue pääsi puoliajalle 10 pisteen johtoasemasta.

Puoliajan teesit olivat selvät: Puolustetaan kovempaa ja juostaan nopeampaa. Joukkue toteuttikin tätä todella mallikkaasti ja Ynni pääsi kuskin paikalle pelissä. Kova puolustus ratkaisi ottelun. Lapua sai tehtyä toisella puoliajalla ainoastaan 16 pistettä Ynnin 43 pistettä vastaan. Iso osa Ynnin pisteistä syntyi nopeista hyökkäyksistä tai puolinopeista tilanteista. Lopputulos Ynnin hyväksi 78-41.

Vajaat puolituntia myöhemmin vastassa oli Vaasan Salama. Salama aloitti ottelun terävästi ja Ynni joutui alakynteen. Vastustaja voitti molemmissa päissä kenttää 1 vs. 1 kamppailuita ja heitti myös erinomaisesti läheltä ja kauempaakin. Ynni kesti kovatempoisessa ja fyysisessä ottelussa mukana 18 minuuttia, jonka jälkeen Salama karkasi. Puoliaika 39-25 ja lopputulos selvästi vaasalaisille 80-48.

Valmentajan kommentit:

Tiedettiin jo ennakkoon, että tästä viikonlopusta tulisi meille hankala. Syyslomaviikonloppu verotti pelaajia kokoonpanosta ja reissuun jouduttiin lähtemään seitsemällä pelaajalla. Täytyy olla kuitenkin ylpeä siitä, miten mukana olleet pelaajat taistelivat. Siitä iso kiitos kaikille näille seitsemälle pelaajalle, jotka olivat mukana!

Korikobria vastaan oli hyvä, että onnistuttiin pelaamaan nousujohteinen ottelu. Toisella jaksolla vähän passivoiduttiin liikaa puolustuspäässä, mutta kaksi viimeistä jaksoa hallittiin ottelua täysin. Jälkimmäinen puoliajan pelaaminen oli todella hyvä tasonnosto joukkueelta!

Salamaa vastaan kävi vähän se, mitä oli odotettavissa. Kaksi perättäistä peliä seitsemällä pelaajalla vielä tässä vaiheessa meidän projektia oli liikaa. Joukkue on kuitenkin vielä melko kokematon ja nuori tähän sarjaan. Vielä kun energiat loppuivat totaalisesti puoliajalla, niin toisella jaksolla ei juuri mitään ollut tehtävissä. Täytyy tosin muistaa, että Vaasan Salama on valmennusta myöten erinomaisen hyvä joukkue tähän sarjaan.

Eipä tässä muuta kuin pidetään hyvä treeniviikko ja ensi viikon lauantaina voittojen metsästys jatkuu Jyväskylässä!