Naisten edustusjoukkue jatkoi tiivistä ottelutahtiaan. Sunnuntaina 5.11. Kaartaxin linja-auton suuntana oli Jyväskylä ja Kypärämäen koulu. Reissuun lähdettiin kahdeksan pelaajan kokoonpanolla: Gresa, Eeva, Anni, Niina, Petra, Amanda I, Sofia ja Anna. Mainittakoon vielä, että Amanda Isoaho teki tässä turnauksessa debyytin naisten edustusjoukkueessa.

Ensimmäisessä ottelussa Ynni kohtasi HoNsU/JBA. Kyseessä puhtaasti juniorijoukkue, joka koostuu Jyväskylän Basketball Academyn pelaajista. Pelistä oli odotettavissa intensiivinen ja hyvä tempoinen koripallo-ottelu. Treeneissä oli käyty läpi postiin syöttämistä ja palloscreenipelaamista. Näitä teemoja oli tarkoitus pyrkiä otteluissa toteuttamaan nopean vastahyökkäyspelaamisen lisäksi.

Ynni sai otteluun unelma-alun, kun vajaan viiden minuutin pelin jälkeen tulostaululla komeili lukemat 14-4. Pelitaktiikan mukaisesti joukkue pyrki pelaamaan palloa lähelle koria sekä juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Alkuhetkillä erityisesti Sofia oli huikealla pelipäällä viimeistellen tehokkaasti korinalta sekä puolimatkan heitoilla. Tehokkaan hyökkäyksen avain oli kuitenkin hyvä joukkuepuolustus, josta JBA ei tahtonut löytää aukkoja millään.  Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan totaalista Ynnin hallintaa. Puoliajalle lähdetiin Ynnin johtaessa ottelua 51-18.

Johtoasema oli sen verran tukeva, että ajoittain toisella jaksolla pelaamisessa oli sitä kuuluisaa ”pelailun makua”. JBA sai terävöitettyä kokokentän prässipuolustusta, joka aiheutti Ynnille ajoittain jonkun verran ongelmia. Voitto ei kuitenkaan ollut uhattuna missään vaiheessa. Toinen puolikas Ynnille 24-18 ja koko ottelu selkeästi 75-36.

Pari tuntia ensimmäisen ottelun jälkeen vastassa oli HoNsU II. HoNsU II on sekoitus kokeneita pelinaisia ja lisäksi mukana oli muutama nuori nopeajalkainen pelaaja. Sarjan aiempien otteluiden ottelutulosten perusteella Ynni lähti selvänä ennakkosuosikkina otteluun. Ottelu kuitenkin osoitti, että ilmaiseksi ei mitään pelissä saataisi.

Ottelusta tuli kokonaisuudessa hyvin erilainen verrattuna JBA -peliin. Miespuolustusta vastaan hyökkääminen saatiin unohtaa, vastustajan vaihdellessa 2 – 3 ja 3 – 2 paikkapuolustuksia. Tämä otettiin kuitenkin Ynnin leirissä hyvänä haasteena vastaan. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Ynnin ja joukkue hurjasteli taululle 24-8 johtoaseman. Toinen puoliaika oli kuitenkin haastava. Puolustus hiukan passivoitui, HoNsU pääsi hyökkäämään korille hävittyjen 1 vs. 1 tilanteiden seurauksena sekä viimeisteli myös muutaman hyvän kaukoheiton. Kun vastustaja viimeisteli hyvällä prosentilla, niin Ynni ei päässyt juoksemaan ja puolenkentän paikkahyökkääminen oli tuskaista. Toisen jakson jälkipuoliskolla Ynnin johto oli kutistunut enää kahdeksaan pisteeseen. Viimeiset pari minuuttia oli kuitenkin terävämpää ja puoliajalle siirryttiin Ynnin johtaessa 14 pistettä: 42-28.

Puoliaika palaverissa joukkue päätti laittaa ison vaihteen silmään; terävöittää kamppailupelaamista, puolustaa aggressiivisemmin ja juosta kovempaa. Toisesta puoliajasta muodostuikin melkoinen Ynnin kori-ilottelu. Ynni dominoi peliä ihan 100-0 jokaisella osa-alueella. Puolustettiin hyvin, juostiin nopeita ja puolenkentän paikkahyökkäyskin tuotti useita maukkaita koreja. Toinen puoliaika Ynnille 53-21 ja lopputulos 95-49.

Valmentajan kommentit

Turnauksesta saatiin se, mitä lähdettiin hakemaan. Tulos on totta kai tärkeä kuin voitosta pelataan, mutta tärkeintä oli se peli-ilme, millä tulokseen päästiin. Tänään pystyttiin pelata hyvin joukkueena sekä puolustus, että hyökkäyspäässä. Kaksi runsasnumeroista voittoa on tärkeä myös itseluottamuksen kannalta. Kuopion turnauksessa Vaasan Salama oli selkeästi parempi ja myös harjoitusviikko oli hiukan hankala. Tämä turnaus pyyhki mielestä varmasti nuo pettymykset ja nyt on mukava jatkaa eteenpäin kohti 25.- ja 26.11. pelattavia kotiotteluita. Ja mikä tärkeintä, niin vielä ollaan hyvin mukana taistelemassa sarjan kärkisijoista tasaisessa naisten II-divisioonassa. Joukkueen saldo kuudesta ottelusta on 4-2 (neljä voittoa ja kaksi tappiota).

Tervetuloa seuraamaan naisten edustusjoukkueen otteluita paikanpäälle – Kotipelit 25.-26.11. Urheilutalolla/Karjasillan koululla

Seuraavat ottelutapahtumat naisten edustusjoukkue pelaa kotikentällä. Lauantaina 25.11. joukkue kohtaa Kuopion Linkin klo 18.00 Urheilutalolla pelattavassa ottelussa. Heti seuraavana päivänä Karjasillan koululla pelataan täysi neljän joukkueen ja neljän ottelun turnaus. Ynnin pelit: klo 10.30 jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan ja 16.30 vastassa Muuramen Urheilijat.

Tervetuloa seuraamaan kamppailuja! Ilmainen sisäänpääsy ja paikan päällä kanttiini!