Kesä on jälleen koettu ja sitä muistellaan pitkään syksyn pimenevissä ja viileissä illoissa. Tämä tarkoittaa myös uuden koripallokauden avaustakin eri ikäryhmillä ja C-pojat White ei tee tähän poikkeusta. Kesällä oli pojilla pari viikkoa huilia palloilusta pariin kertaan, mutta tyystin ilman koripalloilua ei tarvinnut torikoriksen, Rokuan korisleirin, Oulu basket school ja Tallink Tournament leirien myötä olla. Ja tänä aikana harjoituksetkin pyörivät suhteellisen normaalina. Syksyn saapuessa alkaa jälleen tosi pelit ja ryminät, näiden myötä myös C-pojat White toivotti Jyväskylän ikätoverit kylään.

Kausi starttasi keskisen 2-divisioonan ottelulla HoNsUa vastaan. Ja olihan tästä pelistä jo pieniä odottelujakin, kun pojat muistelivat valmentaja Valkaman ohella, että onko c-pojat koskaan pystyneet HoNsUa ko. ikäryhmässään voittamaan.

Pojat lähtivät otteluun kokoonpanolla Daniel Lepistö (1), Valtteri Haapalainen (4), Lauri Romsi (6), Viljami Valkama (8), Elmo Kilpeläinen (10), Aleksi Rahko (11), Johannes Rainto (19), Matias Märsynaho (26), Nestori Tuikka (32), Johannes Siekkinen (50) ja LePhong Dang (99).

Ensimmäinen jakso oli todella tiukkaa vääntöä ja hienoista Ynnin hallintaa. Ottelun ja kauden virallisen ensimmäisen korin sai kunnian viimeistellä Daniel. Ottelutilastoihin kirjattiin 11-9 ynnin johto. Toinen jakso alkoi oikeastaan samoissa merkeissä. Vaikka ynnin pojat tuhlasivat koripaikkoja, saivat pojat kasvatettua johtoa kahdella pisteellä. Ottelu oli 29-25 tilanteessa puoliajalla. Tämäkin oli jo oikein loistava tilanne verrattuna aikaisempiin vuosiin, jolloin ottelu oli täysin päinvastaisessa tilanteessa ja olisi ollut jopa pojille mairittelevat lukemat.

Kolmas jakso pääsi alkamaan todellisessa hurmoksessa ja sille tahtipuikot löi Aleksi Rahko. Valmentaja Valkama oli antanut todellista täsmäpuuroa pojille tauolla ja ottelu olikin yht´äkkiä pohjoisen pojille 54-32 kolmannen jakson lopussa.

Sama hurmos jatkui läpi neljännen jakson ja HoNsUn poikien ilmeistäkin pystyi päättelemään ottelun lopputuloksen, joka kirjattiin pojille komeasti 72-37. Ottelun kiistaton pistekuningas oli Viljami Valkama.

Kausi oli siis todenteolla startattu todella komeasti ja historiallisestikin kaatamalla HoNsU White joukkue. Tästä kohti toista ottelua, jossa vastaan asettautui Jyväskyläläisten toinen joukkue HoNsU Red.

Toinen ottelu alkoi kuin ensimmäinen ikään ja onnistumisia sateli ensimmäisen jakson aikana jo viidelle pojalle. Kokoonpano oli tässä toisessa ottelussa sama kuin ensimmäisessäkin. Pisteet kirjattiin ynnille 4-12 ja matka kohti toista voittoa oli alkanut. Toisella jaksolla ote alkoi pikkuisen lipsumaan ja pallokaan ei löytänyt koriin yhtä hyvällä prosentilla kuin aikaisemmissa erissä. HoNsUn kiri näytti pikkuisen jo orastavan ja tilanne oli kahden jakson jälkeen 16-25.

Toinen puoliaika alkoi samanlaisella ilmeellä kuin toinen jakso. Ehkä aavistuksen pirteämmällä jalalla, mutta edelleen tilanteet jäivät pientä loppuviimeistelyä vaille vaiheeseen. Ynnin pojat pääsi jälleen nipistämään pisteen eroa lisää tuolla kolmannella jaksolla. Tilanne kutkuttavasti 29-39. Neljäs jakso alkoi ja pojat laittoivat samanlaisen rallin päälle kuin ensimmäisessä ikään. Koreja saatiin jo selkeästi enemmän molempien joukkueiden toimesta. Johtuiko väsyneistä jaloista, pikkuisen aukeavasta puolustuksesta, paremmasta viimeistelystä vai mahdollisesti kaikkien sekoituksesta. HoNsUn pojat onnistuivat kaventamaan neljännessä jaksossa ottelun tulokseen 49-56. Joten Ynnin poikien johto piti kuitenkin loppuun saakka.

Tässä ensimmäisessä turnauksessa oli todella piristävää nähdä onnistumisia lähes jokaiselta pojalta myös korien muodossa. 11 pojasta 9 pääsi pisteille ja jokainen sai hyvin peliaikaa kentällä. Tästä onkin hyvä jatkaa sitten seuraavaan koitokseen, mikä odottaakin SM-karsintasarjan muodossa Jyväskylässä.

 

Terveisin

C-pojat White Joukkueenjohtaja