AB-tyttöjen joukkueen pelit jatkuivat lauantaina 11.11. Pohjois-Ruotsin alueellisessa Norrbotten U19 sarjassa. Vuorossa oli kauden ensimmäiset kotipelit, jotka pelattiin Karjasillan koululla. Ynni oli liikenteessä 10 pelaajan kokoonpanolla: Gresa, Amanda, Anni, Henriikka, Maija, Yuka, Meri, Iida, Pieta ja Sofia.

Ensimmäisessä ottelussa Ynni pääsi kunnon testiin, kun vastaan asteli Luulaja Basket, joka on yksi sarjan ehdottomista kärkijoukkueista. Joukkueen tasosta kertoo se, että kyseessä on yksi koko Ruotsin parhaista tyttökorisjoukkueista. Aivan ykkösnipulla joukkue ei ollut liikenteessä, mutta todella hyvästä joukkueesta kuitenkin oli kyse.

Sofia aloitushypyssä

Luulaja Basket näytti heti alkuminuuteista asti, että he tosiaan osaavat pelata laadukasta ja hyvää koripalloa. Joukkue puolusti kovaa ja tiiviisti, käänsi pelin hyökkäyssuuntaan todella nopeasti ja jos nopeasta hyökkäyksestä ei päästy laadukkaaseen korintekotilanteeseen, juoksi se organisoitua puolenkentän hyökkäystä. Ensimmäisen jakson loppupuolella Ynni alkoi pystyä paremmin vastaamaan pelikovuuteen ja myös Ynnin joukkue sai muutamia hyviä onnistumia. Ensimmäinen jakso kuitenkin ruotsalaisille 22-6. Toinen ja kolmas jakso oli Ynniltä aivan kelvollista peliä. Vastustaja ei päässyt ihan niin helppoihin korintekotilanteisiin ja tiivistyneen puolustuksen ansiosta, mutta rokotti armotta kuitenkin puolimatkan- ja kolmen pisteen heitoilla. Viimeisellä jaksolla Luulaja Basket jatkoi tehokasta peliä ja viimeisteli tulostaululle melko lailla tylyt loppunumerot 96-32. Joukkueiden tasoerosta huolimatta aivan kunniakas taistelu myös Ynnin joukkueelta ja peli-ilme pystyttiin säilyttämään positiivisena, vaikka omat onnistumiset eivät pistesarakkeessa ihan toivotulla tavalla näkyneetkään.

Amanda lähdössä nopeaan hyökkäykseen

 

Iltapäivän ottelussa Ynni kohtasi Synderby SK:n. Aiempien otteluiden perusteella oli oletettavissa, että ihan yhtä kova joukkue ei ollut vastassa kuin aamupäivän pelissä. Ottelun alusta asti näkyi, että joukkue halusi kovasti napata kauden avausvoittonsa sarjassa. Erityisen hyvin Ynni onnistui ensimmäisellä puolikkaalla palloscreenipelissä. Palloa saatiin hyvin syötettyä korin alle rollaavalle pelaajalle, mistä seurasi useita helppoja koreja. Myös muutama hyvä kolmonen saatiin säkitettyä Gresan ja Maijan toimesta, mikä siivitti Ynnin tauolle reippaan 20 pisteen johdossa, 37-15. Toisella puolikkaalla alkoi näkyä, että kyseessä oli jo päivän toinen peli Ynnille. Tämä näkyi turhina pallonmenetyksinä ja pää ei enää ihan tahtonut kestää pelissä mukana. Puolustuspäässä joukkue jaksoi kuitenkin kamppailla mallikkaasta. Johtoasema ei ollut enää missään vaiheessa uhattuna ja näin kauden avausvoitto Norrbottenissa oli tosiasia. Loppulukemat Synderby SK:ta vastaan lopulta Ynnin eduksi 53-30.

Valmentajan kommentit

– Huomattavasti ehjempi kokonaisuus sekä hyökkäys, että puolustuspäässä verrattuna kuukausi sitten pelattuun kauden avausturnaukseen. Isoja askeleita otettiin erityisesti joukkuepelaamisessa. Nyt myös kovan paineen alla pystyttiin juosta organisoitua puolenkentän hyökkäystä, mitä ei juurikaan avausturnauksessa pystytty tehdä. Pallo myös parhaimmillaan liikkui paremmin ja saatiin kaivattuja puolenvaihtoja.  Palloscreenipelaaminen on myös mennyt eteenpäin, mikä on totta kai iloinen asia!

– Myös puolustussiirtymätilanteissa oltiin jo valmiimpia pelaamaan kuin kauden avausturnauksessa. Toki vieläkin liikaa annettiin helppoja koreja näistä tilanteista, mutta suunta on kuitenkin parempaan päin.

– Isonumeroisesta tappiosta huolimatta oli kiva pelata todella hyvää joukkuetta vastaan (Luulaja Basket). Pelissä ei saanut mitään ilmaiseksi ja kaikki onnistumiset piti ansaita. Pelissä oli hyviä hetkiä ja pystyttiin ihan tosissaan haastamaan vastustajaa. Kun saadaan lisää rutiinia näitä kovia joukkueita vastaan, niin varmasti kehitymme ja saamme kurottua eroa pienemmäksi. Ja tietysti pitää olla iloinen kauden avausvoitosta. Se on tärkeä juttu koko joukkueelle!

– Viikon päästä homma jatkuu Uumaja – Skellefteå -vieraskiertueella, joten silloin seuraava testi, missä mennään. Pää pystyssä, positiivisin mielin jatketaan eteenpäin!