Kohti Etelä-Pohojanmaata. Lapua be ready!

C-pojat White ryhmällä oli takanaan nyt kaksi turnausviikonloppua. Yksi keskinen SM-karsinta ja yksi keskinen 2-divisioona viikonloppu. Näissä tunnelmat oli heitellyt huippu fiiliksien onnistumisista aina mustiin varjokuviin saakka, mutta päällimmäisenä kuitenkin suolaisen makea maku kielenpäällä.

Nyt oli aika lähteä kohti Etelä-pohjanmaata ja Lapuaa, jossa vastaan asettautuu Lapuan Korikobrat, sekä Ynnille isona esteenä aina ollut Säynätsalon Riento.

Herätys jälleen aikaiseen ja minibussin nokka kohti Lapuaa kello 6:45 kokoonpanolla Miro Koskela, Daniel Lepistö, Niilo Ahokas, Viljami Valkama, Elmo Kilpeläinen, Aleksi Rahko, Aleksi Alanko (B-pojat), Johannes Rainto, Johannes Siekkinen, LePhong Dang.

Sairastumisien vuoksi mukaan siis pääsi myös vahvistuksena Alangon Aleksi joka pelaa normaalisti B-pojissa.

Matkaan päästiin sentään paremmassa kelissä kuin viikko takaperin ja pimeyden jälkeen matkustajia helli niin syksyinen aurinko, että kuskin oli laitettava ihan aurinkolasit päähän.

Alkumatka näytti kuitenkin tältä.

Paikalle päästiin sopivissa ajoin ja valmistautuminen peleihin alkoi.

SäyRiä vastaan peli alkoi Viljami Valkaman iloisella tykityksellä ja 5 pisteellä, joista kolme pistettä vapaaheittoviivalta. Lupaavan alun jälkeen ote kuitenkin meinasi alkaa herpaantumaan ja viimeistely ontumaan. Ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin tasaisissa merkeissä 17-17. Pitää muistaa, että C-pojat hävisivät vuosi sitten SäyRille 71-31, kaksi vuotta sitten 55-35, 65-41 ja kolme vuotta sitten lukemat olivat 88-72, 81-60. Joten viimeisen kolmen vuoden aikana viisi peliä ja jokaisen ottelun on voittanut SäyRi. Näistä kaikista realistisimmat vertaukset ovat toissavuoden ottelut, koska pojat muutamia lukuun ottamatta samoja. Mutta nippelitiedon jälkeen takaisin peliin.

Toinen jakso olikin pojilta jo onnistumisia laajalta rintamalta. Muun muassa 7 eri poikaa onnistui pelkästään tuossa jaksossa korinteossa. Pelillisesti paketti oli todella hyvin kasassa ja onnistuminen ruokki onnistumisia. Pisteiden valossa lukemat 9-27 kertovat omaa kieltään. Peli puoliajalla 26-44.

Kolmas jakso jatkui hyvin pitkälti siitä mihin toinen jakso jäi. Ynni onnistui pelillisesti hyvin ja toteutti valmentajan pelitapaa ja harjoiteltuja asioita kuten pitääkin. Ja koska vauhtiin oli päästy, niin oli turha jarrutella vaan jatkaa samalla pelityylillä eteenpäin. Kolmannen jakson lukemat 10-25 ja peli 36-69.

Neljännessä jaksossa ei oikeastaan isompia muutoksia tarvinnut tehdä ja jakso päättyi 9-12 ynniläisille. Pientä löysyyttä oli lopussa havaittavissa, mutta lopputulos 45-81. VOITTO SÄYRISTÄ ensimmäistä kertaa sitten nakkisotien vai liekkö silloinkaan. Ja vielä tähän, että Viljami Valkama upotti 5kpl kolmosia ko. pelissä ja jokainen poika pääsi korin makuun.

Tästä onkin oikein hyvä lähteä Korikobrien kimppuun.

Jälleen todella pienellä lepoajalla pojat lähtivät kohti kobrien iskuja pelottomina.

Ensimmäinen jakso starttasi pojilla luvuin 20-6 ja pelillinen ilme erittäin kova ja motivoitunut. Tämä oli varmasti myös perintöä edellisestä SäyRi voitosta.

Hurmos jatkui edelleen toiseen jaksoon ja poikien lento ei näkynyt laantumisena. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, eikä loppua loistaville suorituksille näkynyt. Toisen jakson lukemat 20-4 ja koko peli uskomattomasti 40-10 Korikobria vastaan.

Kolmas jakso alkoi ja peli tuntui olevan kontrollissa. Kunnes kaikki alkoi muuttumaan. Pelillinen focus karkasi kokonaan. 15 syötöstä 14 päättyi joko vastustajalle tai seinään. Viimeistelyprosentti lähenteli ennemmin 10 prosenttia kuin 50 prosenttia. Mikään ei tahtonut enää onnistua. Pelastus oli poikien iso johto ennen sitä. Se johtuiko pelillinen romahdus tuosta isosta johdosta vai poikien ajatusmaailmasta ei voi tietää. Kaikesta tästä huolimatta kolmaskin jakso kirjattiin ynnin pojille lukemin 11-7 ja peli tuossa vaiheessa 51-17.

Neljäs jakso alkoi aivan samalla tavalla ja tässä kohtaa valmentaja Valkama ottikin aikalisän herätelläkseen ja korjatakseen poikien peliä takaisin uomiinsa. Ilmekin kertoo, ettei suuresta johdosta huolimatta valmentaja ole tyytyväinen peli-ilmeeseen.

Tämän pienen palaverin jälkeen ilme ehkä pikkuisen piristyi takaisin, mutta neljännen jakson lukemista huolimatta 13-6 valmentajalla oli suussa hiukan karvas maku. Ja se johtui täysin pelillisen ilmeen positiivisuuden katoamisesta.

Toki tähän valmentajalla oli jo resepti valmiina ja tiesi tulevaisuudessa lääkkeen asiaan tai ainakin mahdollisen syyn peli-ilmeen katoamiselle.

Mutta kaikesta huolimatta, pojat jatkavat loistavia otteita ja tappiotonta kulkua keskisessä 2-divisioonassa. Kun muistetaan myös se, että kolme vakiokokoonpanon poikaa oli poissa niin luottavaisin mielin eteenpäin.

Seuraavaksi taistellaankin voitoista jälleen tauon jälkeen omalla kotiareenalla Karjasillalla. Vastaan asettautuu keskisen SM-karsintasarjan kovat joukkueet HoNsU ja Huima.

Poikien ilmeet bussissa, kun on syöty ja matka kohti kotia alkaa kaksi voittoa taskussa.

Terveisin

C-pojat White joukkueenjohtaja