Neljäs peräkkäinen peliviikonloppu alkoi poikien osalta Karjasillalla hiukan poikkeavissa merkeissä. Ensimmäiseksi ihmeteltiin pelkästään oman pukuhuoneen muuttumista ja kyselyä, miksi ei päästä omaan perimmäiseen pukkariin…? Syy alkoi selvitä, kun hajuvesien viettelevät tuoksut ja sievät mekot alkoivat täyttää karjasillan käytäviä ja lopulta liikuntasalin toista päätä. Havaittavissa oli todella poikkeuksellinen pelipäivä pojille. Tästä vastasivat Ynnin oma ääni – pohjolan Spartalainen – Ulvova Mylläri – meidän selostajamme Tuukka Myllymäki, sekä todella kauniit, taitavat ja elegantit Northern Lights Cheerleaders tyttöryhmä.

Pelkästään poikien esittely oli kovempi kuin Ynnin miesten edustusjoukkueen. Harva C-poika pääsee kokemaan sen tunteen kun juoksee tyttöjen tekemää huiskakujaa pitkin kentälle samalla kuullessaan oman nimensä ja pelinumeronsa musiikin soidessa. Todellista NBA- showta Oulun alkutalven viileydessä. Miro Koskela (0), Daniel Lepistö (1), Valtteri Haapalainen (4), Viljami Valkama (8), Johannes Rainto (19), Matias Märsynaho (26), Nestori Tuikka (32), Veeti Määttä (40), Johannes Siekkinen (50) ja LePhong Dang (99). Nämä nimet huudettiin ilmoille ihmisten mieliin. Tähän samaan tunnelmaan pääsi Ynnin vastustajatkin Lapuan Korikobrat ja Kauhajoen Karhut. Näistä ensimmäisenä vuoroon asteli Korikobrat.

Jos ei katsojille tullut tarpeeksi lämmin itse alkuesittelyissä, selostaja Myllymäen hehkutuksissa ja Northern Light Cheerleaderien showssa, niin pelitapahtumat antoivat todella kuumaa jatkoa. Ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä ja tiukassa tahdissa henkeä salvaten. Lukemat kirjattiin jakson lopuksi Ynnin pojille 19–18, mutta lukemat olisivat voineet olla 19-15 ilman loppusekuntien löysäilyä. Tästä oppitunnin antoi Lapuan Kallio, joka heitti viimeisellä sekunnilla puolesta kentästä pelikellon näyttäessä jo nollaa pallon levyn kautta sisään. Kansa kohahti ja tämä jos mikä nostatti pelillisiä arvoja entisestään. Nyt oltiin selvästi NBA ottelussa.

Pelkästään tähän mennessä oli nähty asioita, joita nähdään vain NBA otteluissa. Tauko jatkoi samaa rumbaa ja rallia mihin oli kuukausia aikaisemmin annettu ajatuksen siemen. Tytöt laittoivat shown pystyyn ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita riitti taitavien tyttöjen toimesta.

Toinen jakso alkoi Ynnin hienolla hallinnalla ja myös tällä jaksolla nähtiin hienoja kolmosia, mutta ainoastaan Ynnin poikien toimesta. Peli-ilme jatkui energisenä ja positiivisena ja Northern Lights Cheerleadereiden kannustaessa voimakkaasti YNNI, YNNI, YNNI huudoin! Toinen jakso päättyi lukemiin 32–24. Tiukka positiivinen ote puhuu myös vastustajien pelitilanneheittojen määräkin, koska Korikobrat eivät saaneet kuin kolme pelitilannekoria aikaan toisessa jaksossa.

Puoliajalla nähtiin todella hienoja esityksiä ja hurjia tilanteita!

Kolmas jakso oli koripalloilun ilotulitusta ja tämän täytyi jo johtua monesta eri tahosta. Tuukka Myllymäki selosti läpi ottelun musiikin pauhatessa ja tyttöjen kannustaessa YNNI, YNNI, YNNI!!! Viihdettä parhaimmillaan ja kun tähän lisätään 37 pistettä pojilta, joista 20 meni Ynnille ja 17 Korikobrille ei voida tylsästä pelitapahtumasta puhua. Kolmosia upposi jälleen tässäkin jaksossa molempien joukkueiden toimesta näytöstyyliin, ja tämähän sopi päivän teemaan.

Mikä loppuhuipennus odottikaan neljännessä jaksossa, jossa Ynnin pojat upottivat pelkästään kuusi kolmosta. Karjasillan katto pysyi hädin tuskin paikoillaan, kun selostajan äänihuulet joutuivat lujille poikien pommituksessa. Neljäs jakso kirjattiin kotijoukkueelle ikään 25–12. Ja koko ottelu 77–53. Ynniläiset lopettivat ottelun kolmeen peräkkäiseen kolmoseen.

Tilastollisesta näkökannasta tarkasteltuna Ynnin pojat heittivät 11 kolmosta sisään. Näistä viisi kolmosta kirjattiin Viljami Valkamalle, kolme kolmosta Daniel Lepistölle, kaksi kolmosta Johannes Siekkiselle ja yksi Miro Koskelalle. Myös Valtteri Haapalaisen 21 pistettä oli todella kova suoritus. Tästä ottelussa voisi ottaa jokaisen pojan tarkasteluun ja antaa kiitettävän arvosanan. Ottelu oli ehdottomasti kauden parhain jokaisella mittarilla. Tähän kun lisää tapahtuman kokonaisuuden, niin ilmassa oli parhautta. Voittajien oli helppo hymyillä tyttöjen seassa.

Tässä vaiheessa oli aika kiittää TUUKKA MYLLYMÄKEÄ JA NORTHERN LIGHT CHEERLEADER ryhmää! Kaikki tapahtumassa olevat ihmiset yhtyvät varmasti selostajan ja show tyttöjen kehuihin, niin hienon pelin he Oulun C-pojat White joukkueelle ja katsojille tekivät. Tähän pojat vastasivat vielä hienosti pelikentällä pelaamalla komean voiton.

Tästä olikin sitten aika lähteä kohti toista ottelua ennakkosuosikki Karhua vastaan, joka oli saapunut Pohjanmaalta Korikobrien kanssa. Onneksi Karhun pelaajatkin pääsivät maistamaan aikaisempaa tapahtumaa olemalla yleisössä aistimassa huumaa, koska päivän viimeiseen otteluun kaikki muuttui. Pelkästään selostajan matkaaminen seuraavaan tapahtumaan ja cheerleadereiden poissaolo jättivät karjasillan salin hiukan kolkommaksi. Tähän tunnelmaan saatiin vielä päälle, voisi väittää jopa osittain päivän teemaankin liittyen, todella ikävä tapaturma pallon tavoittelutilanteessa. Karhun pelaajan käsi jäi kiistapallotilanteessa hänen oman ja toisen pelaajan alle ja murtui todella inhottavan näköisesti. Peli keskeytyi välittömästi ja ambulanssi soitettiin paikalle. Paikalla oli onneksi myös osaavia henkilöitä, joten poika oli jo turvallisissa käsissä. Tapaus säikäytti muita nuoria pelaajia ja asioita käytiin valmentajien johdolla keskeytystilanteessa läpi, jotta jokainen voisi asiaa jo käsitellä saman tien. Oulun NMKY, Ynni C-pojat White ja katsojat toivottavat Karhun pelaajalle pikaista paranemista ja hyviä pelejä tulevaisuudessa.

Ensimmäinen jakso kirjattiin Karhulle luvuin 33–17. Tapaturma selkeästi vaikutti poikien pelaamiseen.

Toinen jakso alkoi todella passiivisesti ja tahmeasti Ynnin kannalta ja vastustaja teki kentällä oikeastaan mitä halusi. Tästä kielii Oulun poikien virhetilin täyttyminen ja vain kolme pelitilannekoria, joista yksi kolmonen. Jakso kirjattiin vieraille todella murskaavasti 30-9. Peliesitys oli todella kaukana ensimmäisestä. Tunnelma oli vaihtunut karnevaaleista lähes hautajaisiin.

Puoliajalla yritys nousta takaisin tasolle ei onnistunut ja vieraat jatkoivat samaa tykitystä kuin toisellakin jaksolla. Virheet saatiin kuriin, mutta koreja ei saatu uppoamaan yhtään enempää kuin toisellakaan jaksolla. Vierasjoukkue Karhu oli painellut vastustamattomasti taivaanrantaan luvuin 93–35.

Neljäs jakso oli ehkä pelillisesti parasta ja pientä nousua oli havaittavissa, mutta toki peli oli jo selvä ja vaikutti varmasti vierasjoukkueenkin intensiteettiin. Neljäskin jakso merkattiin vieraille luvuin 25–11 ja koko ottelu todella suurinumeroisesti 118–46.

Jos ensimmäisessä ottelussa Ynnin pojat heittivät kolmosia liukuhihnalta, niin tässä jälkimmäisessä onnistuneita kolmosia upposi vain kolme kappaletta.

Tämä päivä antoi Oulun pojille todella paljon uutta koripallon ja elämisen saralla. Ensimmäisessä ottelussa häiritsevä tekijä oli positiivinen lataus ja jälkimmäisessä negatiivinen. Ensimmäisen ottelun positiivinen paine ja ulkopuolelta suuntautunut lataus oli käsiteltävä ottelussa ja käännettävä voimaksi. Toisessa ottelussa vakava loukkaantuminen keskellä kenttää ja inhottavat mielikuvat piti osata käsitellä ja jatkaa peliä kaikesta huolimatta. Tämä on urheilua ja valmistaa poikia tulevaisuuden areenoille. Summattuna päivä oli todella positiivinen negatiivisesta lopusta huolimatta ja antoi pojille paljon kasvuaineksia urheilijoiden tulevaisuuteen.

Kiitos vielä kerran tapahtumasta Lapuan Korikobrille, Kauhajoen Karhuille, C-poikien vapaaehtoisille vanhemmille, hienoille katsojille, LOISTAVALLE selostajalle Tuukka Myllymäelle, TAITAVILLE ja kauniille Northern Lights Cheerleader ryhmälle, sekä C-pojat White joukkueelle.

Tapahtuma pyritään järjestämään keväällä uudestaan, joten olkaa kuulolla ja älkää missatko tapahtumaa, jota muistellaan pitkään.

Terveisin

C-pojat joukkueenjohtaja