AB-tytöt aloittivat kevätkauden pelit Ruotsin Norrbotten sarjassa sunnuntaina 14.1. kotiottelulla Skellefteån NMKY:tä vastaan. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Jäälissä, Laivakankaan koululla. Ja minkälainen ottelu siitä sitten tulikaan! Ottelun loppuhetket eivät ainakaan ihan hetkeen unohdu Ynnin tytöiltä.

Ottelu oli äärimmäisen kova tempoinen, kuten Ruotsin sarjan pelit ovat järjestään olleet. Päästä päähän mentiin ja kovia kamppailutilanteita muodostui molemmissa päissä kenttää. Välillä Ynni voitti kamppailut ja välillä ne päätyivät ruotsalaisten eduksi. Ottelu oli tasainen. Ynni repäisi alussa pienen johdon, mutta Skellefteån kirittyä eron kiinni mentiin muutamaan pisteen erollaan suuntaan tai toiseen aina kolmannen jakson loppuun asti. Kolmannen jakson jälkeen Ynni johti pistein 52-47.

Kolmannesta jaksosta oli tulla Ynnille sysimusta ja alkupuoli sitä olikin… Hyville korintekopaikoille päästiin, mutta palloa ei saatu enää millään korinrenkaasta läpi. Skellefteå vastasi tähän hyvin iskemällä nättejä koreja läheltä sekä vähän kauempaakin. Kun 2 minuuttia 11 sekuntia oli peliaikaa jäljellä, Skellefteå oli runnonut väkisin itsensä selvän tuntuisiin johtoon 63-56. Neljännen jakson ruotsalaiset olivat vieneet tähän mennessä 16-4 ja olivat täysin pelin päällä.

Aikalisä

Tämän jälkeen koripallo näytti pelinä vain parhaita puoliaan Ynnille. Aikalisältä haettiin vielä uskoa tekemiseen. Reipas kaksi minuuttia jäljellä ja seitsemän pistettä tappiolla. Se ei vielä ole tekemätön paikka. Tässä kohtaa joukkue näytti taistelutahtonsa. Aikalisän jälkeisestä hyökkäyksestä Gresa laittoi kolmosen kuppiin ja ero neljä pistettä. 40 sekuntia jäljellä ja ero edelleen neljä pistettä. Viimeinen aikalisä käytettiin tässä kohtaa ja sovittiin hyökkäyspeli. Joukkue toteutti sen mallikkaasti ja Sofia viimeisteli kakkosen. Ero olikin enää kaksi pistettä. Loppuhetkillä ehti jo näyttää siltä, että kiri alkoi vähän liian myöhään ja aika loppuisi kesken… Kuitenkin 7 sekuntia ennen loppua riisto omalla päätyrajalla, loistava avaus keskialueelle, josta yhdellä kosketuksella jatkettiin eteenpäin Jenskalle. Jenskalla täydessä vauhdissa 1 vs. 1 -kilpajuoksu ruotsalaisen kanssa. 2 sekuntia kellossa, lay up, kontakti puolustajaan, tuomarin pilli soi virheen merkiksi, pallo koriin ja AND ONE (kori hyväksytään + yksi vapaaheitto heittotilanteessa sattuvan virheen vuoksi). Ynni oli tullut tasoihin 2 sekuntia ennen loppua ja vielä oli mahdollisuus voittaa peli vapaaheittoviivalta.

Tällä kertaa vapaaheitto meni ohi… yhtä kaikki, joukkue viimeisteli upean nousun voittamalla ottelun jatkoajalla. Loppulukemat Ynnille 75-70.

Koripallo on mahtava peli, missä mitä tahansa voi sattua, niin kauan kuin jaksaa vain uskoa omaan ja joukkueen tekemiseen. Neljäs jakso oli Ynnin tytöille vaikea ja näytti jo, että Skellefteå karkaa voittoon. Mikään ei tahtonut onnistua. Tässä tilanteessa olisi ollut helppo painaa leukaa rintaa ja antaa periksi. Joukkue kuitenkin osoitti mahtavaa sisua, uskoi vielä mahdollisuuksiinsa ja käänsi ottelun itselleen. Huikea ottelu, ei tällaisia ihan joka päivä tule vastaan! Kannattaa siis nauttia, kun sen aika on!