Viimeiset SM-karsintasarjan pelit odottivat C-poikia Pohjanmaalla. Sarjassa oli jo käynyt selväksi edellisten otteluiden jälkeen, että pojat tulisivat taistelemaan sijoista 4-5. Tilanteesta teki edelleen kimurantin se tosiasia, että pojilta puuttui kolme tärkeää palasta joukkueen kokonaisuudesta. Pelin ykköspointti Viljami poti alaraajavammaa ja joukkueen ykkössentteri keskivartalovammaa ja näin ollen poikien piti pärjätä ilman heitä. Kolmas menetys on ykkösvalmentajan puuttuminen alaraajavamman vuoksi. Joten Valkaman suuriin saappaisiin astui nuori ja innokas kakkosvalmentaja Antti Lehmikangas. Vaikeudet on tehty voitettaviksi ja edessä oli täysin uusi tilanne niin pojille, kuin valmentajallekin.

Ensimmäiseen peliin Korikobria vastaan pojat lähtivät uneliaasti liikenteeseen ja pelistä puuttui oikeastaan sellainen todellinen aggressiivisuus molemmista päistä kenttää.

Tämä antoi Korikobrille ensimmäisen jakson jälkeen 19-12 johdon. Toiselle jaksolle pojat lähtivät kovaan takaa-ajoon. Jakso olikin selkeästi tiukempi, mutta silti vielä Korikobrille luvuin 14-13 ja koko ottelu oli puoliajalla tilanteessa 33-25.

Toinen puoliaika jatkui samoissa tiukoissa käänteissä ja näytti jo hetken siltä, että pojat onnistuisivat kääntämään ottelun itselle. Kolmas jakso merkattiin Ynnin C-pojille pöytäkirjaan luvuin 16-17. Pojat lähti kohti viimeistä jaksoa ja ottelun loppua voitto mielessä.

Neljäs jakso jatkui samalla tavalla kuin koko ottelu oli mennyt, alun uinahdusta lukuun ottamatta. Ilmeisesti pitkä matka, joukkueen pienempi koko ja kauden kuudes peräkkäinen peliviikonloppu alkoi verottaa pelillisestä ilmeestä osansa. Neljäs jakso kääntyi lopulta Korikobrille luvuin 17-14 ja koko peli 66-56.

Pelissä ensi esiintymisen teki myös Elmo Kilpeläinen ja Kalajoen apu Henri Salmu tällä sarjatasolla. Hyvä pojat!

Toinen peli tiedettiin jo jopa ensimmäistä kovemmaksi. Vastaan asettautui kiven kova Kauhajoen Karhut. Karhu oli puhtaalla pelillä sarjan ykkönen ja selkeästi ennakkosuosikki, varsinkin pikkuisen haavoittunutta Ynniä vastaan.

Pelin todellinen luonne paljastui jo heti alussa Karhujen pommittaessa c-pojat jyrkänteen reunalle. Ensimmäisen jakson pisteet olivat ylivoimaisesti kauden rumimmat poikien kannalta 8-33. Toinen jakso jatkui yhtä vaikeana, eikä valmentaja Lehmikankaan aikalisät tuoneet toivottua tulosta. Toisen jakson pisteet 7-21 ja ottelu tuossa vaiheessa 15-54 Karhuille.

Puoliajalla ei piristysruiskeita löydetty ja kolmas jakso jatkui yhtä vaikeana luvuin 2-28. Ilmeistä oli ottelun molemmille osapuolille pelitilanne ja neljänteen jaksoon peli hiukan tasoittui ja luvut menivät Karhuille enää 18-25 ja koko ottelu murskaavasti 35-107.

Tästä pojat saivat kuitenkin jälleen arvokasta oppia uudesta tilanteesta, jossa yllätyksellisiä poissaoloja tuli eteen ja pelirotaatio piti muuttaa sen hetkiselle tasolle. Vaikka lopputulokset eivät voittoja kerryttäneetkään, niin jokaiselle pojalle ja valmentaja Antille isot plussat viimeisestä vaikeasta vierasmatkasta.

Poikien lopullinen sijoitus kuitenkin säilyi Korikobrien edellä ja oli viides.

Vielä on vuodelle 2017 tulossa yksi turnaus 2-divisioonan muodossa Siilinjärvellä, jonka jälkeen kaudesta puolet olisi pelattu. SM-karsintasarjan osalta homma on kuitenkin paketissa.

 

Terveisin

C-pojat Joukkueenjohtaja