AB-tyttöjen pelit Ruotsin Norrbotten sarjassa jatkuivat sunnuntaina (4.2.) ”kotipelillä” Uumajan NMKY:tä vastaan. Edellinen kotiottelu pelattiin saliongelmien vuoksi Jäälin Laivakankaan koululla, mutta se oli vasta kevyttä lämmittelyä, kun tämän kertainen kotiottelu pelattiin Luulajassa asti. No, eipä tarvinnut etsiä toimitsijoita otteluun 😉

Uumajan NMKY on yksi sarjan parhaista joukkueista. Tällä hetkellä joukkue sarjan kakkosena, tilillään vain yksi tappio. Joukkueen tasosta kertoo se, että he pelaavat lähes samalla porukalla Norrbottenin naisten II-divisioonassa tavoitteenaan nousta parin seuraavan kauden aikana I-divariin. Iso osa joukkueen pelaajista on syntynyt vuonna 1999. Ynnin vanhemmat pelaajat puolestaan ovat syntyneet vuonna 2001 ja sunnuntain kokoonpanossa joukkueessa oli myös kaksi 2003 syntynyttä.

Jos realistisia oltiin, niin jo lähtökohtaisesti Uumaja oli vielä muutamaa pykälää liian hyvä vastus, jotta päivän ottelussa olisi pystytty voitosta lähteä taistelemaan. Tämän vuoksi ykköstavoitteet olikin saada jokaiselta pelaajalta Ynni sydän täysillä peliin, kamppailla niin paljon, kun ikinä rahkeissa on varaa ja vaikeista tilanteista huolimatta pitää mieli positiiisena. Jos näissä tavoitteissa onnistuttaisiin, niin myös oppia tulevaa varten oli mahdollisuus saada paljon.

Ynni oli liikenteessä kahdeksan pelaajan kokoonpanolla: Meri, Sofia, Pieta, Anni, Jenska, Henriikka, Amanda ja Gresa.

Jo ottelun alku osoitti, että ennakkoarvio oli osunut oikeaan – Voitosta tänään ei pystyttäisiin kamppailla. Ynni oli kuitenkin alusta asti hyvällä fiiliksellä liikenteessä ja taistelua riitti, vaikka se ei tulostaululla näkynytkään. Korinaluspuolustuksessa Ynni onnistui kohtalaisesti. Puolenkentän tilanteista kovin montaa ihan vapaata koria ei Ynnin korin alta nostettu. Uumaja kuitenkin rokotti todella kovalla osumatarkkuudelta puolimatkan ja kolmen pisteen heitoilla.

Hyvä oppimiskokemus oli myös Uumajan todella kova ja syöttölinjat rajulla tavalla paineistava miespuolustus. Vapaata syöttöpaikkaa oli monesti vaikea löytää tämän prässäävän puolustuksen alla. Tästä seurasi paljon pallonmenetyksiä, joista Uumaja pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä.

Huolimatta siitä, että Uumaja oli fyysisesti ja taidollisesti vielä paljon Ynniä edellä, niin oli Ynnilläkin omat hyvät hetkensä ottelussa. Hetkittäin puolenkentän hyökkäyksissä oli mallikasta toteutusta, pallo saatiin prässistä huolimatta ylös ja omaa hyökkäyspeliä pystyttiin toteuttamaan. Kaikki kunnia pitää myös antaa jokaiselle pelaajalle taistelusta ja myös fiilis saatiin pidettyä kohdallaan, vaikka lukemat tulostaululla olivatkin selvät. Lopulta Uumajan NMKY vei ottelun lukemin 86-33.

Valmentajan kommentit:

– Hyviä kokemuksia tällaiset pelit todella hyviä joukkueita vastaan. Vaikka takkiin tulikin isosti, niin kellään ei ole mitään hävettävää.

– Näistä matseista saadaan se malli, mihin meidänkin tulisi parin kauden päästä pystyä: millaisella tempolla peliä pitää pystyä pelaamaan ja miten kovaa jokaisesta levypallosta ja irtopallosta on taisteltava sekä millaisella prosentilla koriin on osuttava vähän kauempaakin.

– Tänään kukaan tyttö ei pystynyt pelata omalla mukavuusalueella, koska tempo oli niin paljon kovempi mihin on totuttu. Toiveena, että saadaan tästä ottelutemposta siirrettyä taas edes pikkaisen harjoituksiin. Se antaa meille ison mahdollisuuden kehittyä yksilötasolla ja joukkueena!