Maanantaina 11. kesäkuuta lähdimme ajamaan kohti Rokuan leirikeskusta neljänkymmenen eri-ikäisen juniorin ja seitsemän ohjaajan voimin. Bussimatka sujui oikein mukavasti, matka oli lyhyt ja pelaajilla reipas mieli, vaikka osa junnuista tuli Rovaniemeltä asti. Saavuttuamme perille, majoituimme huoneisiin ja söimme välipalaa ennen leirin ensimmäisiä ohjelmanumeroita. Pelaajat jaettiin kolmeen joukkueeseen ikäluokittain: mikrot ja minit Team Bullsiin, C-ikäiset Team Lakersiin ja B-junnut Team Warriorsiin.

Päivät sujuivat usein nopeasti erilaisten aktiiviteettien lomassa, eikä leiripäivinä ollut yhtään tylsää hetkeä. Maanantain ohjelmaan kuului muun muassa lajiharjoitusta, ensimmäiset mäkikävelyt ja tutustumisleikkejä. Junnuja myös peloteltiin Mikan kokkauksilla, mutta Mika onnistui kuitenkin tehtävässään ja ruoat syötiin mukisematta. Iltaohjelmaan kuului paljon vapaa-aikaa, joka kului esimerkiksi Open Court -peleissä, mutta illat kuitenkin kruunattiin aina saunalla ja uinnilla.

Tiistaina jokainen leiriläinen pääsi kokeilemaan onneaan kalastuksen parissa itsetehtyjen onkien kanssa. Junnut pääsivät myös apinoimaan kuuluisalle apinaradalle Rokuan leirikeskuksen komeisiin maisemiin. Kolmantena uutena juttuna oli frisbee golf, jossa ryhmäläiset muodostivat joukkueet ja kilpailivat keskenään Fransin vaativalla kolmen väylän radalla. Mikan onneksi virallinen keittiömestari Sari tuli Mikan avuksi ruoanlaittopuuhiin. Toiminnantäyteisen päivän jälkeen päästiin taas saunomaan ja uimaan, vaikka vesi olikin erittäin kylmää.

Keskiviikkona taisteltiin voitosta Rokua Adventure -kisailun merkeissä. Leiriläiset jaettiin joukkueisiin sekoittaen ikäryhmiä ja kisaa käytiin eri pisteillä. Pisteitä oli tietokilpailu, ensiapuvisailu, frisbee -rata, koristaitorata, sokkoilua ja erityisesti Team Bullsin rakastamaa ongintaa. Koko kisailu kesti yli kolme tuntia ja lopussa kruunattiin voittajajoukkue. Illalla päästiin nauttimaan iltapalaa nuotion äärellä. Tarjolla oli grillimakkaraa ja perunasalaattia, ja rohkeimmat salakuljettivat vaahtokarkkeja paistettavaksi yhteiselle iltapalalle.

Torstaina, viimeisenä leiripäivänä, pidettiin leiriturnaus, jossa kaikki pääsivät pelaamaan vastakkain, ja päätavoitteena oli, että kaikilla on hauskaa, ja siinä näytettiin onnistuvan. Leiri huipentui loppusiivoukseen ja kuulokkeita ja koripalloja etsittiin pitkin Rokuan kansallispuistoa. Siivous ei välttämättä ollut pelaajien lempipuuhaa, mutta onneksi saatiin vielä syödä jäätelöt ennen kotiin paluuta. Kotimatkalla oli väsynyttä porukkaa: leiri oli siis onnistunut! Vanhemmat olivat onneksi odottamassa linja-autoasemalla uupuneita leiriläisiä, ja he pääsivätkin nopeasti kotiin palautumaan viikosta.

Kesätyöläiselle leiri oli toimintaa täynnä, eikä paljoa vapaata aikaa löytynyt. Aina piti olla valmiina aikataulun muutoksiin ja muihin kommelluksiin. Onneksi leiriläisten kanssa touhuaminen oli mukavaa ja pääsi itsekin aina välillä pelaamaan koripalloa. Tarpeeseen tuli OFF-hyttyskarkotteet, eikä lisäpatjatkaan olisi ollut nukkuma-aitassa haitaksi. Kaikkiaan leiri oli mahtava kesätyöpaikka, jos pitää lasten kanssa olemisesta ja sopeutuu nopeasti erilaisiin tilanteisiin. Lähtisimme varmasti uudestaankin mukaan tälle korisleirille!

Frans ja Sanna, kesätyöläiset