Kun koripallosarjat ja harjoitukset loppuivat keväällä kuin seinään, ei tulevaisuudesta ollut tietoa. Nyt kaikkien juniorijoukkueidemme pelattua syksyn ensimmäiset pelinsä, voidaan todeta, että ”se pyörii sittenkin”.

Itse asiassa junioreiden määrä YMCA Oulu Basketballin joukkueissa on noussut yli sadalla – koronasta huolimatta. Varovaisesti on kuitenkin lähdetty liikkeelle. Eräs joukkue jäi pois SM-karsinnoista, koska mukaan pääseminen olisi aiheuttanut runsasta matkustelua mm. pääkaupunkiseudulla. Kaiken kaikkiaan joukkueistamme ainoastaan PU17 pelaa SM-sarjassa.

Käsidesi ja kasvonaamio ovat tulleet tutuiksi niin Edustusjoukkueen harjoituspeleissä kuin mikrojen Pikkususi-riehassa. Vanhemmat ovat ottaneet tilanteen yhtä vakavasti. Oli hienoa seurata, kun Pikkususi-riehan pelaajat kirmasivat valmentajiensa ohjaaminen kentillä, niin vanhemmat seurasivat peliä ylhäällä katsomossa lähes symmetrisen tasaisen kaukana toisistaan ja kaikilla oli maski kasvoillaan.

Seuraamme jatkuvasti korona-uutisointia sekä Koripalloliiton ja Olympiakomitean uusimpia ohjeita. Riskejä ei voi täysin välttää millään elämän osa-alueella, mutta ne voidaan minimoida.

Vaikka kasvuvauhti on seurassamme ollut melkoinen, ovat kaikki uudet pelaajat edelleen tervetulleita mukaan. Salitilanne aiheuttaa toisinaan ongelmia, mutta valmentajamme ovat neuvokkaasti ottaneet irti kaiken jokaisesta käytettävissä olevasta vuorosta.

Tulevaisuus näyttää oululaisessa koripallossa valoisalta. Ja kun vielä saadaan se rokote, niin meitä ei pidättele mikään.