ONMKY:n koripallo-osaston johtokunta on hyväksynyt toimintasuunnitelman vuodelle 2021. Toki suunnitelma luotaa pidemmällekin tulevaisuuteen. Tässä olennaisimpia osia suunnitelmasta.

Ensisijaisena tavoitteena on ylläpitää kaikille koripalloa harrastaville tasonsa mukaista toimintaa, harrastelijoille harrastustoimintaa ja kilpajoukkueille mahdollisuus edetä tasonsa mukaisiin sarjoihin. Tavoitteena on laajentaa toimintaa ja tukea Pohjoisen alueen muita seuroja mm. yhteistyön ja yhteisjoukkueiden kautta.

Seuraan tulee pelaajia kaikkiin ikäluokkiin, ei vain nuorimpiin. Tämän vuoksi meidän täytyy edistää joukkueiden avoimuutta ja valmiutta ottaa vastaan aloittelijoita. Tämä onnistuu valmentajia lisäämällä, jolloin harjoituksen sisällä voidaan eriyttää pelaajia oikeanlaisen valmennuksen kohdistamiseksi. Lisäksi kakkosjoukkueet (Red) otetaan käyttöön kaikissa ikäluokissa, joissa pelaajien yhteismäärä riittää tähän. Pelaajavirtaa pyritään lisäämään entisestään.

Tyttöjen ja naisten osuutta seuran toiminnassa tullaan lisäämään. Toiminnan tason ja arvostuksen nostaminen tulevat muuttamaan koko seuran kulttuuria. Tämä puolestaan tuo lisää sekä harrastajia että huipulle tähtääviä urheilijoita. Yhteistyö mm. Laanilan lukion kanssa tulee koskemaan niin tyttöjä kuin poikia. Käytännön apua kulttuurimuutokseen saamme mm. Olympiakomiteasta, PoPLista, FSI:stä sekä Oulun yliopistosta.

Hyödynnetään olemassa olevat kontaktit ja parannetaan yhteistyötä erityisesti Luulajaan ym. Pohjois-Ruotsin seuroihin. Järjestetään turnausmatkoja nuorimmille junioreille kustannukset ja korona huomioiden Ruotsiin ja Baltiaan. Vanhemmille junioreille turnausmatkat New Yorkiin ja Floridaan tulevina vuosina. Ollaan valmiudessa isännöidä ulkomaalaisia juniorijoukkueita sitä mukaa, kun saamme houkuteltua heitä Ouluun. Koulunsa päättäville järjestetään pelaajan tason mukaisesti mahdollisuus jatkaa uraansa Oulu Basketballin lisäksi amerikkalaisissa yliopistoissa.

Pyritään huomioimaan yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia, jotka vaikuttavat myös koripalloilijoiden toimintaan. Korona ehkä väistyy, mutta uusia asioita ilmaantuu. Ollaan joustavia, ketteriä ja armollisia.

Naiset kehityskohteena. Selkeä väylä kerhoista ja mikroista huipulle. Kansainvälisyys uudelle tasolle.