YMCA Oulu Basketball ei tyydy yhteen päivään, vaan toimintasuunnitelmassa on nostaa tyttö- ja naiskoripallo arvoiseensa asemaan.
Seurakulttuurin muutos saadaan aikaan konkreettisilla teoilla. Olemme jo aloittaneet. Koripallo-osaston johtokunnassa on naisia yli puolet. Vasta aloitettuun yhteistyöhön Laanilan lukion kanssa kuuluvat aamuharjoitukset on avattu tasapuolisesti nuorille naisille ja miehille. Seuran uusista valmentajista on suurin osa naisia.
Koronan helpottaessa jatketaan valmentajien pienryhmäkoulutusta. Näistä ryhmistä varsinkin ”Ryhmä Z” ja ”Women’s Future” koostuvat pääosin naisvalmentajista tai keskittyvät naisten pelaamisen ja valmentamisen edistämiseen.
Uusia pelaajia on jo tällä kaudella tullut seuraan runsaasti – varsinkin tyttöjoukkueisiin. Ensi kaudeksi ollaankin perustamassa yhteensä noin kuusi uutta joukkuetta, jotta uudet pelaajat voidaan huomioida paremmin valmennuksessa.
Seuraihmisiä (valmentajat, pelaajat, taustahenkilöt) tullaan myös kouluttamaan mm. otsikoilla ”valmentaa kuin nainen”, ”etiikka”, ”itsetunto ja itseluottamus” sekä ”naistutkimus seuratoiminnan tukena”.
Paneutuminen naisten aseman ja arvon parantamiseen urheilussa ei ole keneltäkään pois.
YMCA Oulu Basketball – Girls Stand Tall