Elokuun alun Taitoleiri on YMCA Oulu Basketballin ensimmäinen koronan jälkeinen leiri. Rokuan kesäleiri jää vielä pitämättä, mutta ensi vuoden Rokuan leiristä tehdään sitäkin parempi, ja mukaan pääsevät normaalia vuotta vanhemmatkin.
YMCA Oulu Basketball järjestää ilmaisia 1-tason valmentajakoulutuksia kesä-elokuussa. Vaihe 1.1 on Raatissa 19.-20.6.; ja rästikoulutuksena 1.1 ja 1.2 käyneille on tarjolla vanhan sisällön 1.3 tarjolla 31.7.-1.8. Linnanmaalla. Ilmoittautumiset näihin ovat auki sivustolla https://tapahtumat-basket-fi.pwire.fi/tapahtumat/
Syksyllä alkavaa Koripalloliiton 2-tason koulutukseen on valittu viisi YMCA Oulu Basketballin valmentajaa, joille seura maksaa koulutuksen.
Girls Stand Tall
GST alkoi lyhyellä kampanjalla Facebookissa ja Instagramissa, koulutusten järjestämisellä, väline- ja asustetilauksilla ja valmentajavärväyksillä. Myös miespuolisilta seuran toimijoilta myönteinen vastaanotto. Alustavat keskustelut kauden aikaisten omien koulutusten vetäjien kanssa käyty. Laitetaan kalenteriin elokuussa. Koripalloliiton 2-tason koulutukseen lähtevistä seuran valmentajista neljä viidestä on naisia tai naisia valmentavia miehiä. USA:n yliopistoissa pelaavia/pelanneita pelaajia lupautunut kertomaan kokemuksistaan.