Koripallokesä on takana ja varsinainen koripallokausi alkaa.

Hienoja muistoja jäi taas helteisestä Torikoriksesta, jossa hauska 3×3-pelailu ja totinen voiton tavoittelu ottivat yhteen – ja molemmat voittivat.

YMCA Oulu Basketballin valmentajia osallistui koripalloliiton ja ONMKY:n järjestämiin koulutuksiin niin luennoilla kuin käytännön kenttädemoissa. Koulutus jatkuukin alkaneella kaudella monin asiantuntijaluennoin ja tapahtumin.

Ennätysmäärä nuoria käytti hyväkseen kesän harjoittelumahdollisuuksia omissa joukkueissaan. Kesä onkin oivaa aikaa kehittää ominaisuuksia hyvissä olosuhteissa, sillä Oulun salitilanne on parempi kesäisin.

Myös seuran oheisharjoitteluun tarjoama ja toimintamaksuun kuuluva kuntosalien käyttöoikeus oli suosittu.

Syksyn valtakunnallisten sarjojen karsinnoissa nähdään jo vähän suuntaa sille, mihin kilpailullisella puolella ollaan menossa. Harrastejoukkueet (Red) ovat myös olleet suosittuja ja keränneet paljon uusia pelaajia kehittämään taitojaan ja pitämään hauskaa koripallon parissa.

Elokuun alun Taitoleirillä koettiin mm. ”paras päivä ikinä” ja huippuvalmentajat antoivat paljon malleja kunkin pelaajan harjoitteluun. Onnistunut leiri saa jatkoa viimeistään ensi kesänä.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja Oulun kaupungin liikuntapalvelut järjestivät yhdessä oululaisten urheiluseurojen kanssa liikuntatapahtuman, jossa lapsilla, nuorilla, aikuisilla ja perheillä oli mahdollisuus tutustua paikallisten urheiluseurojen toimintaan sekä Oulun kaupungin liikuntatarjontaan. On Pop Liikkua -tapahtumassa YMCA Oulu Basketballin iloinen osasto keräsi tasaisen virran kävijöitä heittelemään ja tutustumaan toimintaan.

Kesäkausi onkin kaikista kausista toiseksi paras – heti koripallokauden jälkeen.