K-Citymarket Kaakkurin parkkipaikalla riitti keskiviikkona vipinää ja vilskettä kun 350 alakoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää Pirkka Street Basketin merkeissä. Oulun NMKY:n tehokas talkooporukka pyöritti päivää esimerkillisesti ja hauskaa oli niin kentillä, kuin niiden laidoilla.

-Mulla ei oo koskaan ollu näin hiki! Huokaisi 4-luokkalainen tyttö tanssiessaan kiertuerekan edessä ystäviensä kanssa. Kuten muillakin paikkakunnilla, myös Oulussa rekan edustalla tanssittiin ja tehtiin ihmispyramideja ja muita temppuja koko päivän ajan. Kymmenellä kentällä katukorispelit sujuivat mallikkaasti, ja Oulun NMKY:n nuoret kenttävalvojat pitivät huolen siitä, että kaikilla osallistujilla oli hauskaa. K-Citymarket Oulu Kaakkurin tarjoamat eväät pitivät pelaajat ja kannustajat pirteinä ja vauhtia ja intoa riitti koko päivän ajan.

Oulun NMKY:n puolesta tapahtumasta vastannut Lars Ekström oli tyytyväinen hyvin sujuneeseen päivään:
-Kaikki meni juuri niin hienosti, kuin odotettiinkin. Kaikin puolin onnistunut päivä!

Tapahtuman iloista ilmapiiriä kiittelivät monet opettajat. Vastaavanlaisia tapahtumia oli selvästi kaivattu ja odotettu oppilaiden keskuudessa, ja moni kertoi tulevansa ehdottomasti ensi vuonna uudestaan!

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2022 kiertueella järjestetään 22 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa. Oulussa pelattiin kiertueen viimeiset pelit!

 

Teksti ja kuva: Pihla Nikkarinen