Kauden 2017 – 2018 paketointi

Kirjoittaessani tätä raporttia c-poikien kevätkaudesta 2018, ollaan jo kesäkuun alussa ja uusi kausi vuosimallia 2018 – 2019 jo aloitettu kesäharjoitteluilla. Muistellaan kuitenkin vielä poikien taivalta Juha Valkaman alaisuudessa, unohtamatta apuvalmentaja Antti Lehmikangasta joka menestyksekkäästi auttoi Juhaa edeltävällä kaudella.

c-pojat joukkuekuva

Palataan ajassa taaksepäin helmikuuhun ja poikien kevätkauden ensimmäiseen vieraspeliin Lapualle. Siellä vastaan tuli keskisen 1-divisioonan muodossa Jyväskylän pojat (HoNsU) kahdella joukkueella. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettautui HoNsUn White joukkue. Pelin alku eteni tasaisessa tahdissa HoNsUn johtaessa jakson lopussa 9-14. Toinen jakso oli Oulun pojilta tehokas ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 21-21. Toisella puoliajalla Oulu joutui taipumaan huolimattomien viimeistelyjen vuoksi. Kolmas jakso meni vieraille 11-15 ja neljännen jakson Oulu hävisi 9-15. Ottelun lopputulokseksi jäi harmittava 51-41 tappio. Ottelun pistekärkenä hääri sentteri Matias Märsynaho 14 pisteellä.

Toisessa pelissä vastaan tuli HoNsU Red joukkue. Ottelun alku meni pojille ajoittain ongelmaksikin muodostuneesta nukkumisesta ja HoNsU pääsi 23-15 karkumatkalle. Toinen jakso oli Oulun pojilta synkkä ja ero venyi puoliajalla 44-23 tilanteeseen. Jälkimmäinen puoliaika oli numeroiden valossa selkeästi parempaa peliä ja numerot olivat 32-26. Ottelu päättyi lopulta 76-49 HoNsU red joukkueen voittoon. Varsinaisia pistenikkareita ottelussa ei ollut, vaan pisteet jakautuivat tasaisesti poikien kesken.

Seuraavana koitoksena pojilla oli keskisen 2-divisioonan ottelut omalla kotiparketilla Tuirassa. Siellä vastaan asettautui Lapuan Korikobrat ja Karhu Basket-06.

Korikobrat tuli vastaan ensimmäisessä ottelussa. Oulun pojilla ei ollut tietoakaan alun nukkumisesta vaan laittoivat hanat täysille heti alkuun ja peli oli ensimmäisen jakson jälkeen jopa murskaava 27-3. Toisella jaksolla peli hiukan tasottui ja siinä piste-ero kasvoi vain yhdellä pisteellä 15-14. Puoliajan tauon jälkeen Oulun pojilla jalat liikkuivat jälleen tuttuun tapaan. Kolmas jakso kirjattiin tylysti 20-9 ja viimeisessä jaksossa peli oli enää lähinnä muodollisuus. Ottelu päättyi 78-41 Oululle. Mainintana Aleksi Rahkon 22 pistettä ja hirmuinen alun pisteputki 10 pisteen muodossa.

Päivän toisessa ottelussa parketille asteli Kauhajoen Karhut (Onnittelut Kauhajoelle miesten suomenmestaruudesta). Ensimmäinen jakso oli Oulun näytöstä ja hallintaa alusta saakka numeroin 10-23. Toisella jaksolla ketsuppipullo pysyi avoimena ja Oulu paineli menojaan. Tilanne tauolle mentäessä 21-48. Kolmannella jaksolla tilanne rauhoittui ja siinä numerot 8-13. Neljäs jakso oli jälleen kevyempää pelailua ja lopputulos 31-72 kertoo pelistä olennaisen. Aleksi Rahko ei rauhoittunut tässäkään pelissä ja heitti 24 pistettä ja vielä erikoismainintana Aleksin elämän ensimmäinen pelitilanne kolmonen pussiin. Hyvä IA!

Seuraavaksi pojilla olikin parin viikon tauko peleistä. Tauon jälkeen koittikin todella tiukka urakka. Seuraavien viikkojen aikataulu Kuopio, Tuira, Lahti, Rovaniemi, Lapua, Tuira, Tuira ilman taukoja. Pelejä kertyi toisinsanoen parhaimmillan 18kpl näiden 7 viikon aikana ja siihen harjoitukset päälle.

Matkataan ensin Kuopioon 2-divisioonan peleihin, jossa vastaan asettautui HoNsU ja Huima. Ensimmäisen pelin ensimmäisestä minuutista lähtien Oulun pojat ottivat komennon Huimaa vastaan. Ensimmäinen jakso 27-11 ja toinen 19-10. Tauolle mentiin Oulun johtaessa 46-21 ja ottelu alkoi näyttämään selvältä. Kolmannessa jaksossa pojat laittoivat taululle 21-8 lukemat ja ottelu päättyi lopulta 79-40 Oulun voittoon. Pojista esiin nousi Viljami Valkama ja neljä upotettua kolmosta. Toisessa ottelussa vastaan tuli HoNsU. Kyseinen ottelu oli todella kaksijakoinen. Ensimmäinen jakso päättyi HoNsUn johtaessa 21-17. Toisessa jaksossa Oulun pojat piristyivät pikkuisen ja kampesivat johtoon 33-37. Kolmas jakso jatkui myös tasaisena, toki Oulu hallitsi pelitapahtumia ja jakso kirjattiin 19-23 Oululle. Neljännessä jaksossa sitten pato murtui ja Oulu alkoi pommittamaan todella hurjalla prosentilla koreja. Viimeinen jakso tosiaan päättyi Oululle 5-37 ja koko ottelu 57-97. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Viljami Valkama jatkoi neljännessä jaksossa siitä mihin ensimmäisessä pelissä jäi ja upotti 15 pistettä viimeisellä neljänneksellä.

Seuraavalla viikolla poikien ei tarvinnut sentään matkustaa minnekään, vaan pelit olivat Tuiran kentällä.

Vastaan asettautui Äänekosken Huima ja Lapuan Korikobrat. Huimaa vastaan pelattiin keskisen 1-divisioonan ottelu ja korikobria vastaan ainoastaan harjoitusottelu.

Virallinen ottelu Huimaa vastaan oli alussa jälleen poikien nukahtamisen vuoksi vaikea. Ensimmäinen jakso karisteli taululle lukemat 15-29 ja näytti juuri siltä mitä ei enää pojilta haluttu näkevän. Toinen jakso oli jo pikkuisen sitä omaa tekemistä ja päättyi 11-18 Huimalle. Tauolle mentiin siis 26-47 lukemissa. Kolmas jakso vain kiristi peliä entisestään ja Oulun pojat alkoivat saamaan peliä uomaansa. Jakson lukemat 13-15. Neljäs ja viimeinen jakso oli jo todella hienoa koripalloa pojilta ja sen kertoivat myös lukemat 27-21 Oululaisille. Koko ottelu päättyi lopulta 66-83 Huimalle. Tästä ottelusta jäi kuitenkin todella hyvä fiilis sekä pojille että valmentajalle vaikka häviö tulikin. Se johtuu lopun pelillisestä ilmeestä ja tekemisestä. Matias Märsynaho 22 pistettä oli ottelun paras pistemies. Toiseen otteluun lähdettiin siis hyvissä tunnelmissa ja rennolla asenteella. Se tunne muuttui heti alkuun, siitä piti huolen korikobrien tiukka ja hyvä miehistö. Ensimmäinen jakso meni korikobrille luvuin 17-9 ja toinen jakso ennen puoliaikaa 18-11. Näin tauolle mentiin lukemissa 35-20 Oulun ollessa tappiolla. Kolmas jakso jatkui hyvin pitkälti samanlaisena. Pienet huolimattomuudet hyökkäyspäässä maksoivat kovan hinnan oman pään koreina. Kolmas jakso meni 17-11 korikobrille. Neljäs jakso oli kolmannen kopio ja ottelu päättyi 76-50 Lapualaisten voittoon. Pistelinkona toimi tällä kertaa LePhong 17 pisteellä.

Nämä ottelut toimivat hyvinä harjoituksina myös osana tulevaa Eastern turnausta Lahdessa. C-pojat White ryhmä oli ilmoittanut itsensä kilpasarjaan. Kilpasarjaan oli tulossa joukkueita myös Espanjansta, Ruotsista ja Virosta suomalaisten lisäksi. Odotettavissa olisi todella kovaa menoa, sillä tuskin Espanjasta lähdetään huonolla joukkueella suomeen pelaamaan kilpasarjaan. Tästä Lahti Eastern Turnauksesta on tulossa oma raportti, joten tässä oli vain pieni alustus asiaan. Hypätään siis tämän Lahden viikon yli seuraavaan peli viikkoon.

Pojat matkasivat hiukan erilaisella kokoonpanolla Rovaniemelle harjoitusotteluihin. Harjoitusottelu sovittiin, jotta myös Rovaniemen pojat saisivat kovia pelejä alle. Rovaniemi ei todellakaan empinyt ottelun alussa, vaan ottivat kovalla porukalla homman haltuun. Ensimmäisessä ottelussa piste-ero kasvoi tasaisesti läpi ottelun ja lopulta viimeisellä jaksolla Rovaniemi repäisi selkeän eron Oulun poikiin. Ottelun lopputulos oli 64-35 Rovaniemen hyväksi. Toinen ottelu laitettiin käyntiin pienen huilin jälkeen ja siinä sama meno jatkui. Rovaniemi otti kuskin paikan ja Oulu sai jäädä kartanlukijaksi. Puoliajalla tilanne oli vielä tiukka Rovaniemelle 26-24. Toinen puoliaika sitten sinetöi otteluvoitot 2-0 Rovaniemelle. Toisen puoliajan pisteet menivät 40-8 ja koko ottelu 66-32. Tämä oli oikein hyvää harjoitusta Rovaniemelle ja samalla myös Oulun -05 syntyneille pojille. Pisteitä Oulun pojista keräsi hyvin LePhong 11p. + 15p.

Lepoviikkoja ei edelleenkään tiedossa, vaan katseet suunnattiin harjoitusotteluiden jälkeen Lapualle 2-divisioonan peleihin. Siellä vastaan asettautui Korikobrat ja Karhu Basket-06. Ensimmäinen ottelu aloitettiin Karhua vastaan ja huomattiin, että vastassa oli vahvistunut ryhmä. Eli ei todellakaan sama kuin aikaisemmissa Karhu-06 otteluissa. Tästä huolimatta 6,5 pojalla (sairastumisvyyhti + yksi toipilas) piti lähteä otteluun taistelemaan. Ensimmäinen jakso päättyi Karhulle 8-26 ja mielialat eivät olleet Oulun vaihtopenkillä kauhean korkealla. Tästä pienten palopuheiden kautta sisuuntuneena pojat palasivat parketille ja aivan selkeästi parempina. Toinen jakso meni jo 17-17 tasatilanteessa. Puoliajalla pelitilanne oli siis 25-43 Karhuille. Tästä edelleen tiukalla kammalla eteenpäin ja kolmas jakso kirjattiinkin ynnille luvuin 15-13 ja lopulta neljäs jakso 19-16. Joten selkeä trendi ylöspäin oli ynniläisillä. Loppulukemat olivat 59-72. Vastustajan joukkueesta pisteitä teki nro20 (17p.) nro21 (16p.) ja nro9 (23p.) eli 56 pistettä kaikista 72 pisteestä. Oulun pojista selkeä pisteykkönen oli Valtteri Haapalainen 16 pisteellä. Valtteria säesti Aleksi Rahko 15 pisteellä. Huomionarvoista myös heitettyjen kolmosten määrä. Karhulla niitä oli vain kolme ja Oululla yksi Daniel Lepistön tekemänä.

Tästä hyvästä nousujohteisesta trendistä lähdettiin sitten haastamaan korikobria. Tämä nousujohteinen positiivinen meidän hyvä pelitapa tuotti välittömästi tulosta. Ensimmäisellä jaksolla Oulu nykäisi tuntuvan johdon 32-9. Toisella jaksolla ei nostettu yhtään kaasujalkaa vaan jatkettiin ahkeralla pelillä myös pallottomana ja pakotettiin vastustaja huonoihin yrityksiin ja päätöksiin. Toisen jakson pisteet menivät 24-6 ynnille. Peli oli tuossa vaiheessa 56-15. Tuntui että Oulun pojat eivät edes meinaisi yhtään hellittää kovaa pelitempoa, vaikka matkassa oli tosiaan vain 6,5 poikaa. Kolmas jakso meni Oululle 23-12. Neljännessä jaksossa valmentajalla oli ajatuksena, että pojat pelaisivat niillä voimilla mitä oli jaloissa jäljellä ja sitä sieltä löytyi kuin alussa konsanaan. Neljäs jakso meni ynnille kuin hurmoksessa 28-10 ja koko ottelu 107-37. Ottelusta pitää nostaa esille Aleksi Rahkon 33 pistettä, Daniel Lepistön 23 pistettä, sekä Valtteri Haapalaisen 22 pistettä. Tästä oli sitten hyvä lähteä kotimatkalle erittäin hyvän ja voitokkaan pelin jälkeen.

Seuraavan kerran pojat astelivatkin parketille seuraavana päivänä tuiran koululla. Vastaan asettautui SäyRi 1-divisioonan viimeisessä ottelussa. Tämä ottelu oli siirretty aikaisemmiltä kuukausilta SäyRin pelaajien vähyyden vuoksi. Ensimmäinen jakso alkoi ynnin selkeässä hallinnassa. Jakso kirjattiin 20-5 Oululaisille. Toinen jakso alkoi samalla tavalla ja päättyi ynnille 27-14. Puoliajalle mentiin siis kotijoukkueen johtaessa 47-19. Ensimmäinen puoliaika oli siis mainiota koripalloa Oulun pojilta. Sellaista mitä oltiin viimeisten kuukausien aikana paljon nähty. Toinen puoliaika sitten olikin täysin erilaista ynniä. Pelistä puuttui rentous ja se oma tekemisen ja taidokkuuden taso. Pallon menetyksiä, huolimattomia syöttöjä, levypallojen häviämisiä yms. Kolmas jakso kirjattiinkin SäyRille luvuin 13-15 ja neljäs jakso 16-21. Ottelussa nähtiin todella paljon myös vapaaheittoja, joista vastustajaa pääsi rankaisemaan Viljami Valkama, Valtteri Haapalainen, Daniel Lepistö ja Matias Märsynaho.

Ottelu päättyi lopulta kuitenkin Oululaisten voittoon 76-55 hyvän alun takia. Tämä kuitenkin jätti hiukan kysymyksiä ilmoille seuraavan viikon pohjoisen alueen final four otteluiden ylle. Toivottavasti vire saadaan sinne käännettyä jälleen positiiviseksi ja kyseinen puoliaika oli vain otteluväsymystä.

Viimeinen rypistys sarjapeleissä oli kotiovella, tuiran parketeilla ja final fourin merkeissä. Final fourin muodosti Oulun c-pojat white, Oulun c-pojat red, Kalajoen nuorisoseura ja Rovaniemen namika.

Ensimmäinen välierä oteltiin Oulun joukkueiden kesken. White oli selkeä ennakkosuosikki ja se pitikin pintansa tuttuja poikia vastaan. Ensimmäinen jakso meni whitelle 21-8 ja toinen jakso 24-6. Puoliajalla oltiin siis 45-14 johdossa. Huomion arvoisia asioita ottelun ensimmäisestä jaksosta jossa koreja teki jo 8 poikaa. Toisella jaksolla korintekijät täydentyivät vielä 2 pojalla. Toinen puoliaika jatkui vieläkin ylivoimaisempana kuin ensimmäinen. Kolmas jakso kirjattiin whitelle 23-2 ja neljäs 21-5. Ottelun lopputulos oli 89-21 White joukkueelle. Virheitä ottelussa white otti vain kolme, joka oli kauden ennätys niiden vähyydessä.

Tästä White jatkoi loppuotteluun ja red pronssiotteluun. White sai vastaansa RONMKYn ja red kalajoen. Rovaniemeä vastaan lähdettiin alusta heti kovalla sykkeellä ja huolellisella pelillä. Ensimmäinen jakso kirjattiin ynnille 19-3. Toinen jakso jatkoi siitä mihin ensimmäinen jäi ja tilanne puoliajalla ynnille 37-11. Kultaiset palkinnot kiilsivät poikien silmissä siihen malliin, että kolmannella jaksolla ajateltiin peli tehdä jo selväksi. Kolmas jakso kirjattiin Oululaisille 31-10 ja neljäs vielä 24-4. Tämä ei jättänyt pohjoisen aluesarjan parhaimmasta joukkueesta mitään epäselvyyksiä. KULTAA luvuin 92-25 Oulun NMKY C-pojat WHITE ryhmä. Final fourin erityispalkinnot menivät Daniel Lepistölle tsemppari palkinto ja final fourin mvp meni Valtteri Haapalaiselle.

Näin kausi oli paketoitu ja pelejä tuli todella paljon. White ryhmä pelasi siis kauden aikana ensin keskistä sm-karsinta sarjaa, jossa pieni epäonnikin kohteli poikia kaltoin. Sitten samalla keskistä 2-divisioonaa ja pohjoista 2-divisioonaa. Syyskaudella käytiin myös Tallink turnauksessa.

Kevätkaudella pojat pelasivat keskistä 1-divisioonaa josta tuloksena jaettu kolmas sija. Keskisessä 2-divisioonassa ynni oli omilla luvuilla ja voitti sarjan. Samalla tavalla kävi myös pohjoisessa 2-divisioonassa.

Kevätkaudella pojilla oli myös AND1-turnaus Salossa, Eastern turnaus Lahdessa, JBT-turnaus Turussa, sekä kolmen pojan osalta (Viljami Valkama, Valtteri Haapalainen ja Daniel Lepistö) Biddy Basket Finland leirityksiä sekä suomessa että ulkomailla. Näistä myös erillinen reportaasi.

Tästä B-poikiin jatkaa (pelinumero järjestys) Miro Koskela, Daniel Lepistö, Valtteri Haapalainen, Viljami Valkama, Aleksi Rahko, Johannes Rainto, Matias Märsynaho, Nestori Tuikka, Johannes Siekkinen ja LePhong Dang. Loput pojat jäävät vielä c-poikiin ensi kaudeksi.

C-pojat White joukkueenjohtaja Aapo Lepistö kiittää ja kuittaa.